Πρόκειται για ιδανικό συνοδευτικό για κρέας ή αυγά – ακόμα και σε τραπέζι ταιριάζει! Πανεύκολο, γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε ό,τι σχήμα θέλετε ή 500 γρ σπαράγγια

60 γρ βούτυρο ανάλατο ή λάδι καρύδας

2 σκελίδες σκόρδο (ή παραπάνω, ανάλογα τα γούστα σας – προαιρετικά)

Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα αποξηραμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αλλά μπορείτε να τα κάνετε και με κάρυ ή ό,τι άλλο θέλετε και σας αρέσει)

40 γρ παρμεζάνα τριμμένη (όσο πιο παλαιωμένη, τόσο καλύτερη) – αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, μπορείτε στο τέλος να βάλετε λίγη διατροφική μαγιά

Εκτέλεση

Βάζετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να αρχίσει να λιώνει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια ή τα σπαράγγια, το σκόρδο (αν χρησιμοποιείτε) και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε και αφήνετε για 10 με 20 λεπτά να ψηθούν τα κολοκυθάκια  ή τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (εγώ έχω γκάζι, έγιναν πολύ γρήγορα, τα σπαράγγια θέλουν πιο πολύ χρόνο από τα κολοκυθάκια). Προσθέτετε την παρμεζάνα και ψήνετε για μερικά λεπτά ακόμα. Σερβίρετε σε πιάτο που έχετε βάλει χαρτί να πάρει τα πολλά λίπη (ή και όχι). Καταναλώνεται ζεστό!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα με κολοκυθάκια έχει περίπου 165 θερμίδες με 4.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.3 γρ φυτικών ινών, άρα 3.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 5 γρ πρωτεΐνης (12%) και 14.9 γρ λίπους (81%).

Κάθε μερίδα με σπαράγγια έχει περίπου 165 θερμίδες με 4.8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.1 γρ φυτικών ινών, άρα 2.7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 5.6 γρ πρωτεΐνης (13%) και 14.5 γρ λίπους (80%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΟι κετογονικές δίαιτες στην ιατρική ογκολογία
Επόμενο άρθροΥψηλά τριγλυκερίδια στην κετογονική δίαιτα
Debug: Newspaper

Απάντηση