Έχουν αρκετό τυρί, οπότε δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά είναι πολύ ωραία για οικογένεια και τραπέζια.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για ένα ταψάκι 40Χ24 cm, 8 μερίδες)

220 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό, μιξ ή από ό,τι κρέας σας αρέσει

115 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο ή λάδι καρύδας

600 γρ φρέσκια ντομάτα

1120 γρ κολοκυθάκια

130 γρ μπέικον (προαιρετικά)

200 γρ έμμενταλ (ή άλλο κίτρινο τυρί)

300 γρ γκούντα (ή άλλο κίτρινο τυρί)

Δεντρολίβανο

Αποξηραμένος μαϊντανός

Δάφνη

Κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζετε πάνω σε μία λαμαρίνα που έχετε απλώσει μια λαδόκολλα σε σειρά. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για 30  με 40 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο) μέχρι να είναι έτοιμα. Τα παρακολοθείτε να τα γυρίσετε περίπου στην μέση του χρόνου. Αν έχετε μικρό φούρνο, μπορεί να χρειαστούν 2 δόσεις.

Στο μεταξύ φτιάχνετε τον κιμά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι να σωταριστεί μαζί με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο/λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνετε την ντομάτα και τα μπαχαρικά (αυτά που λέει η συνταγή ή ό,τι άλλο προτιμάτε), μισό ποτήρι νερό και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά. Το παρακολουθείτε μήπως χρειαστεί νερό. Όταν είναι έτοιμος, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ψήνετε τις φέτες μπέικον αν θέλετε για να είναι τραγανές.

Σε ένα πυρέξ στρώνετε μια σειρά από κολοκυθάκια κάπως αραιά. Προσθέτετε το μπέικον. Μετά τον κιμά. Μετά το έμμενταλ ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλετε. Μετά βάζετε άλλη μια στρώση κολοκυθάκια και τέλος μια ακόμα στρώση τυριών γεμάτη. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο κρέμα γάλακτος.

Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Αν θέλετε ανάβετε και το γκριλ για 3 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 550 θερμίδες με 10.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.8 γρ φυτικών ινών, άρα 7.7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 33.2 γρ πρωτεΐνης (24%) και 42.3 γρ λίπους (70%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΣπιτική μελιτζανοσαλάτα
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με 3 μόνο υλικά
Debug: Newspaper

Απάντηση