Η συνταγή είναι της ταλαντούχας φίλης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου και μου τρέχουν τα σάλια μόνο που κοιτάω τις φωτογραφίες της!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 30 μερίδες)
Ασπράδια αυγού (120 γρ.) – βάλτε από χάρτινο κουτί καλύτερα
1 αυγό extra large, (~60γρ.)
Μοτσαρέλα τυρί κίτρινο (150 γρ.)
Λαδοτύρι Μυτιλήνης (100 γρ.) – ή άλλο σκληρό τυρί, πχ παρμεζάνα
Panir (20 γρ.)
Αλεύρι καρύδας (20 γρ.)
Λαρδί ή βούτυρο ή λάδι καρύδας (80 γρ.)
Αλάτι (5 γρ.)
Baking powder (5 γρ.)
Μπαχαρικά της αρεσκείας μας (μοσχοκάρυδο, πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη, ανιθο ξερό ή ό,τι άλλο θέλουμε)
Κουνουπίδι βρασμένο (500 γρ.)
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε το κουνουπίδι σε πουρέ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά με ένα πηρούνι.
Χωρίζετε σε μπάλες και τις βάζετε με λίγη απόσταση την μία από την άλλη σε βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για 10-15′ ώσπου να ροδισουν καλά.
Σερβίρονται ζεστοί.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε τυροκεφτές έχει 65 θερμίδες με 1,1 γρ συνολικών υδατανθράκων (6,6%), 3,3 γρ πρωτεΐνης (19,7%) και 5,2 γρ λιπαρών (73,8%).