Πρόκειται για μια πουτίγκα πανεύκολη με υλικά που εύκολα έχετε αν κάνετε κετονική διατροφή (ή μπορείτε να βρείτε άμεσα με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα) που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη!
Aν κάνετε φυτοφαγική (vegan) κετογονική διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε τμήμα του αλευριού με φυτική σκόνη πρωτεΐνης.
Αν δεν τρώτε συχνά λάδι καρύδας, μη βάλετε πάνω από 5 γρ γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει γαστρεντερικές διαταράχες.
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για δύο μερίδες)
260 ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό ή ζωϊκό)
5 – 20 γρ λάδι καρύδας (μπορείτε να βάλετε και βούτυρο, αν δεν είστε vegan ή δεν σας ενοχλεί)
6 γρ (2 κ.γ.) αλεσμένο λιναρόσπορο (ή ό,τι άλλο σπόρο έχετε, πχ σπόρο κάνναβης, ή ηλιόσπορο – απλώς δεν θα είναι πιθανά τόσο κρεμώδης με κάτι διαφορετικό από τον λιναρόσπορο)
50 γρ αλεύρι καρύδας (ή αμυγδάλου, καλύτερο το καρύδας βέβαια) – ή μια δόση σκόνη πρωτείνης whey ή φυτική, και το υπόλοιπο αλεύρι
Βανίλια ή/και αιθέριο έλαιο μπανάνας/μήλου/ό,τι σας αρέσει
1 κ.γ. κανέλα
Νερό
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα πήξει, προσθέτετε νερό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε. Ανακατεύετε συνέχεια. Δεν πήζει εντελώς, παρά μόνο αν το βάλετε στο ψυγείο. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο. Εγώ του έβαλα αιθέριο έλαιο μπανάνας και μου θύμισε την φρουτόκρεμα που έτρωγα μικρή.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (με φυτική σκόνη πρωτεΐνης sunwarrior):
252 θερμίδες, με 10 γρ συνολικούς υδατάνθρακες (και 8 γρ φυτικές ίνες, άρα 2 γρ καθαρούς υδατάνθρακες – 3,6%), 13 γρ πρωτεΐνη (23,4%) και 18 γρ λίπους (73%).