Πρόκειται για άκρως εντυπωσιακό γλυκό που είναι ιδανικό για τραπέζια ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον! Είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη, δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη δεξιότητα ή κάποιο περίεργο υλικό και όλοι όσοι την δοκίμασαν, ξετρελάθηκαν!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειστείτε τα εξής:
Υλικά για την πανακότα (για 5 μερίδες):
100 ml δυνατό γαλλικό καφέ (μπορεί να είναι και ντεκαφεϊνέ)
7 γρ ζελατίνη σε σκόνη
450 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
115 γρ τυρί μασκαρπόνε (γίνεται και με philadelphia, αλλά το αυθεντικό τιραμισού έχει μασκαρπόνε)
50 γρ γλυκαντικό 1:1
10 ml kahlua ή άλλο λικέρ καφέ (1 κ.σ. – αν κάνετε αυστηρή κέτο, παραλείψτε το ή βάλτε μισό σφηνάκι πολύ δυνατού εσπρέσσο)
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε τον καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά (ή απλώς φτιάχνετε λίγο παραπάνω καφέ το πρωί και τον έχετε έτοιμο από πριν).
Τον βάζετε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και προσθέτετε την ζελατίνη. Την αφήνετε μερικά λεπτά να μαλακώσει (αν βάλετε φύλλα, υπολογίστε περίπου 10 γρ σε βάρος).
Ανάβετε το μάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λικέρ καφέ, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενοποιηθούν εντελώς (να λιώσει εντελώς το τυρί κρέμα) για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Θέλουμε η βανίλια να βγάλει όλα της τα αρώματα στο μείγμα, οπότε μη βιαστείτε.
Προσθέτετε το λικέρ και τοποθετείτε σε μπωλάκια ή μικρά ποτήρια. Αφήνετε να κρυώσει και ύστερα τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Την σερβίρετε είτε με σως σοκολάτας με γάλα καρύδας (ενδείκνυται), είτε απλώς με κακάο.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
399 θερμίδες με 5 γρ καθαρούς υδατάνθρακες (δεν έχει καθόλου φυτικές ίνες – 5%), 5 γρ πρωτεΐνη (5%) και 40 γρ λίπος (90%).