Την συνταγή και τις φωτογραφίες μου τις παραχώρησε πολύ ευγενικά η Γιώτα Μπαχαρίδου, την οποία ευχαριστώ θερμά! Μου είπε πως στο σπίτι της, αγαπούν πολύ την βάση αυτή και την τρώνε είτε ζεστή είτε κρύα. Οπότε αν κρίνω και από τις φωτογραφίες, αξίζει να την δοκιμάσετε, αφού επιπλέον είναι πανεύκολη και πολύ απλή! (έτσι που την βλέπω, θεωρώ πως θα γίνεται και πολύ ωραίο ψωμί σε φόρμα, αλλά σίγουρα θα θέλει παραπάνω ψήσιμο)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
200 γρ σκληρό τυρί τριμμένο (η Γιώτα βάζει πάντα γραβιέρα, αλλά βάλτε ό,τι σας αρέσει)
90 γρ ταχίνι
2 αυγά μεσαία
1 κ.γ. ξηρή μαγιά (προαιρετικά)
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στρώνετε το μείγμα σε ένα ταψί- λαμαρίνα που πάνω του έχετε απλώσει μια λαδόκολλα. Η Γιώτα με αυτά τα υλικά βγάζει ζύμη 30 Χ 25 εκατοστά.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα για 10 λεπτά, ίσα ίσα να αρχίσει λίγο να παίρνει χρώμα στις άκρες.
Βγάζετε από τον φούρνο και απλώνετε τα υλικά που θέλετε αποπάνω. Ξαναβάζετε στον φούρνο για περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα υλικά σας και να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Όλη η ζύμη έχει περίπου 1490 θερμίδες με 10 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 9 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 0%), 97 γρ πρωτεΐνης (25%) και 121 γρ λίπους (74%).