Η συνταγή είναι της Μαρίας Κεραμιδά και όσοι την έχουν δοκιμάσει, έχουν ξετρελαθεί!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 12 μερίδες)
Για την βάση:
250 γρ αλεύρι αμυγδάλου
125 γρ λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη (60 γρ – προαιρετικά)
Γλυκαντικό κατα βούληση από τα επιτρεπόμενα
Για την κρέμα:
700 γρ τυρί κρέμα πολύ παγωμένο
300 γρ κρεμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη
Γλυκαντικό σε πούδρα (αν δεν έχετε, περάστε την στέβια/ερυθριτόλη από το μούλτι)
Λίγο λεμόνι
Για την σάλτσα:
500 γρ φρέσκες φράουλες
Κρυσταλλικό γλυκαντικό από τα επιτρεπόμενα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αν θέλετε να ψήσετε την βάση (δεν είναι υποχρεωτικό, τρώγεται και ωμή) ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 160 βαθμούς κελσίου. Σε ταψάκι 25 εκατοστά απλώνετε το αλεύρι αμυγδάλου και ρίχνετε αποπάνω το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε για 15 λεπτά και προσέχετε να μην την κάψετε γιατί θα πικρίζει. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Απλώνετε αποπάνω από την βάση, αφού σιγουρευτείτε πως έχει κρυώσει καλά. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να πήξει.
Φτιάχνετε την σάλτσα λιώνοντας τις φράουλες με το χέρι μαζί με το γλυκαντικό και αφηνοντάς τες στο ψυγείο. Ρίχνετε σάλτσα στο πιάτο πριν σερβίρετε, ώστε να μην μαλακώσει η κρέμα του γλυκού.
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε την Μαρία Κεραμιδά για την συνταγή!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε κομμάτι έχει περίπου 450 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4 γρ φυτικών ινών, άρα 5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4,7%), 8 γρ πρωτεΐνης (7,4%) και 42 γρ λίπους (87,9%).
Φωτογραφία εξωφύλλου: freepik.com