Αυτή την σαλάτα την ονειρεύομαι κάποιες μέρες, αλλά δεν είχα τα υλικά. Φυσικά μπορείτε να βάλετε και ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε (πχ αγγουράκι, άλλο μαρούλι, άλλα μυρωδικά, ντομάτα, παντζάρι), αλλά και έτσι όπως είναι, βγαίνει τέλεια. Αν σκοπεύετε να την φάτε για γεύμα και είστε vegan, προσθέστε και λίγα ρεβίθια μέσα (περίπου 100 γρ βρασμένα ανά μερίδα) για να ανέβει η πρωτεΐνη. Οι ποσότητες είναι μεγάλες γιατί αντέχει μέρες στο ψυγείο και είπα να μη φτιάξω λίγη, αλλά εννοείται μπορείτε να τις μειώσετε. Θα κάνει πάταγο σε τραπέζια σιγούρα, οπότε κρατήστε την συνταγή να την έχετε!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για την σαλάτα

400 γρ λάχανο (μοβ ή λευκό ή συνδυασμό, εγώ έβαλα μοβ)

70 γρ μαρούλι (εγώ έβαλα iceberg, βάλτε όποιο θέλετε)

45 γρ καρότο (1 μεσαίο καρότο, μπορείτε να βάλετε και πιο πολύ)

200 γρ πιπεριές (έβαλα μια κίτρινη και μία πράσινη, βάλτε ό,τι θέλετε)

100 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (μπορείτε να βάλετε και ξερό)

100 γρ μαιντανό φρέσκο

70 γρ καλαμπόκι

Ρεβίθια (προαιρετικά)

Για την σος ταχίνι/λεμόνι χωρίς λάδι (έβαλα 180 γρ, αλλά η δόση αυτή βγάζει 330 γρ, οπότε βασικά υπολογίστε πως χρειάζεστε την μισή)

150 γρ ταχίνι

90 γρ χυμός λεμόνι (νομίζω ήταν 4 μικρά λεμόνια)

3 σκελίδες σκόρδο

Αποξηραμένο κρεμμύδι

Μια τσιμπιά αλάτι

Νερό όσο θέλετε (ανάλογα πόσο πηκτή ή αραιή την θέλετε)

Εκτέλεση

Για την σαλάτα απλά ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε καλά.

Για την σος βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ή βάζο (αν έχετε ραβδομπλέντερ) και τα χτυπάτε καλά.

Ρίχνετε την μισή σος στην σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 – 5 ημέρες.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Με αυτά ακριβώς τα υλικά βγάζει 1191 γρ σαλάτα με σος. Στα 100 γρ έχει 74 θερμίδες με 9 γρ υδατάνθρακα (και 2 γρ φυτικών ινών), 4 γρ λίπους και 3 γρ πρωτεΐνης.

 

 

Προηγούμενο άρθροTropical oatmeal
Επόμενο άρθροΡιζότο γεμιστά
Debug: Newspaper

Απάντηση