Η πιο κλασσική συνταγή για μελιτζανοσαλάτα είναι αυτή. Θα σας αρέσει σίγουρα, δοκιμάστε την!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 20 μερίδες)

1300 γρ μελιτζάνα (είναι αρκετές μελιτζάνες)

70 γρ πιπεριά φλωρίνης (εγώ έβαλα από βάζο)

20 γρ σκόρδο (προαιρετικά)

50 γρ μηλόξυδο

30 γρ μαιντανός φρέσκος

200 γρ ελαιόλαδο

60 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί.

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε ολόκληρες πάνω σε μια λαμαρίνα που έχετε απλώσει μια λαδοκόλλα. Αν θέλετε τις ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30 με 45 λεπτά (εξαρτάται και από τον φούρνο). Στο μέσο περίπου του χρόνου, τις γυρνάτε από την άλλη.

Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζει πολύ μεγάλη ποσότητα μελιτζανοσάλατας, κάντε την μισή αν δεν θέλετε να την τρώτε για 10 μέρες. Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 95 θερμίδες με 4.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.6 γρ φυτικών ινών, άρα 2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 8%), 0.9 γρ πρωτεΐνης (4%) και 9.3 γρ λίπους (88%).
Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στο πλάι (αν είσαι από υπολογιστή) ή στο τέλος (αν είσαι από κινητό) αυτής της σελίδας και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Είμαι η Κωνσταντίνα, είμαι διαιτολόγος και θεωρώ πως η διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ή γεμάτη στερήσεις. Αν θες να φτιάξουμε μαζί ένα πλάνο που δεν θα έχει «απαγορευμένα» τρόφιμα, θα σου δίνει ενέργεια και θα σου φτιάχνει τη διάθεση -χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις δίαιτα-, στείλε μου mail στο konstantinapetridi@gmail.com, ή επικοινώνησε μαζί μου μέσω Facebook, ή Instagram. Θα βρεις το βιογραφικό μου εδώ και τα πακέτα υπηρεσιών εδώ.
Προηγούμενο άρθροΣύνδεση της πρόσληψης αυγών με τα λιπίδια του αίματος, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την θνησιμότητα
Επόμενο άρθροΔίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα χαμηλών λιπαρών για το μεταβολικό σύνδρομο
Debug: Newspaper

Απάντηση