Η συνταγή και η φωτογραφία είναι του Πέτρου Σαρα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
150 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
170 γρ ελαιόλαδο
40 γρ ξύδι
80 γρ νερό
Αλάτι
Σκόρδο κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια (ή συνδυασμό τους) να μουλιάσουν για τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πάρουν όγκο και θα μαλακώσουν. Μπορείτε να τους αλλάξετε και το νερό 2 – 3 φορές.
Πετάτε το νερό και προσθέτετε τα αμύγδαλα/καρύδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Έτοιμη!
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Όλη η δόση μόνο με αμύγδαλα έχει περίπου 2400 θερμίδες με 39 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 19 γρ φυτικών ινών, άρα 20 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 33 γρ πρωτεΐνης (6%) και 245 γρ λίπους (91%).