Η συνταγή και η φωτογραφία είναι του Πέτρου Σαρα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

150 γρ αμύγδαλα ή καρύδια
170 γρ ελαιόλαδο
40 γρ ξύδι
80 γρ νερό
Αλάτι
Σκόρδο κατά βούληση

skordalia

Εκτέλεση

Βάζετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια (ή συνδυασμό τους) να μουλιάσουν για τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πάρουν όγκο και θα μαλακώσουν. Μπορείτε να τους αλλάξετε και το νερό 2 – 3 φορές.

Πετάτε το νερό και προσθέτετε τα αμύγδαλα/καρύδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Έτοιμη!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η δόση μόνο με αμύγδαλα έχει περίπου 2400 θερμίδες με 39 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 19 γρ φυτικών ινών, άρα 20 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 33 γρ πρωτεΐνης (6%) και 245 γρ λίπους (91%).

Προηγούμενο άρθροΚέτο σοκολατένια ντονατ-κεικ
Επόμενο άρθροΑναλογία τριγλυκεριδίων και καλής χοληστερίνης (TG/HDL ratio)
Debug: Newspaper

Απάντηση