Μια ξαφνική υπογλυκαιμία πριν 2 μέρες αρκούσε για να γίνει το κακό, χαχα. Το κέικ βγήκε υπέροχο, δεν έχει πολλές θερμίδες και σε πέντε λεπτά τρώτε!

Απλά θέλει λίγο πειράματα στο ψήσιμο να δείτε τι προτιμάτε. Αν το ψήσετε ένα λεπτό, μένει υγρό από κάτω, οπότε είναι σαν να έχει σος και είναι πολύ γλούτσου γλούτσου. Αν το ψήσετε δύο λεπτά γίνεται σαν αφράτο κανονικό κέικ, χωρίς καθόλου γλούτσου γλούτσου. Το ενάμισι λεπτό λογικά είναι καλό για τους αναποφάσιστους, αν το δοκιμάσω θα επανέλθω με εντυπώσεις, χαχα.

Αν θέλετε να το ψήσετε σε φούρνο, θα χρειαστεί κάνα δεκάλεπτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Προφανώς θα ήταν καλό να τριπλασιάσετε ή τετραπλασιάσετε την δόση για να μην ανάβετε φούρνο για ένα μόνο μικρό κεκάκι.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

15 γρ κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη (2 κ.σ.)

35 γρ γλυκαντικό 1:1 (έβαλα sukrin gold, το κακάο μου είναι αρκετά πικρό, οπότε έβαλα μπόλικο γλυκαντικό, μπορείτε να βάλετε και λιγότερο ή όσο θέλετε)

1 αυγό (αν σας μυρίζει εύκολα, βάλτε 50 γρ ασπράδι σκέτο, ή 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο που έχετε μουλιάσει πριν σε 2.5 κ.σ. νερό)

40 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

1 γρ μπέικιν πάουντερ

Ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά, κόβει την αυγουλίλα)

Άρωμα βανίλιας

Γλυκαντικό σε άχνη ή κρέμα γάλακτος για αποπάνω (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το κακάο, το γλυκαντικό, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

Σε μια κούπα βάζετε το αυγό (ή ασπράδι/λιναρόσπορο), την κρέμα και την βανίλια και ανακατεύετε καλά να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μη βαρεθείτε, είναι σημαντικό. Μόλις είναι ομοιογενές το μείγμα, ρίχνετε μέσα τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε πάλι.

Ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό τουλάχιστον 1 λεπτό αν θέλετε να μείνει υγρό από κάτω, ή 2 λεπτά αν θέλετε να είναι σαν αφράτο, συμβατικό κέικ.

Αν θέλετε να το ψήσετε στον φούρνο, ψήνετε για περίπου 10 λεπτά στους 180 – 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κέικ (με κρέμα γάλακτος και χωρίς κάτι αποπάνω) έχει περίπου 260 θερμίδες με 3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 10 γρ πρωτεΐνης (16%) και 22 γρ λίπους (79%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚράκερς τυριού
Επόμενο άρθροΑνεπάρκεια σεληνίου και κίνδυνος θνησιμότητας από COVID-19
Debug: Newspaper

Απάντηση