Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της μανούλας μου, η οποία φημίζεται για τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές της ικανότητες, οπότε παρότι δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί είμασταν μακριά όταν τα έφτιαξε, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ νόστιμα! Γίνονται σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα και τα κέφια σας!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
200 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα
50γ ρ αλεύρι σουσαμιού με χαμηλά λιπαρά (λογικά θα είναι οκ και το αλεσμένο σουσάμι)
200 γρ ταχίνι χωρίς ζάχαρη
40 γρ γλυκαντικό 1:1 (ή όσο θέλετε, δοκιμάστε!)
Άρωμα βανίλιας
Σουσάμι (για απέξω)
Προαιρετικά (όσα θέλετε από τα παρακάτω):
- Ξύσμα 1 μεγάλου πορτοκαλιού ή άρωμα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (για πασπάλισμα απέξω)
- Κανέλα ή σοκολάτα τριμμένη με τουλάχιστον 85% κακάο (όσο θέλετε, δείτε το, για μέσα)
- 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί λίγο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθετε σε μπαλάκια και τα καλύπτετε με σουσάμι. Τα βάζετε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.
Τα μπισκότα είναι η ίδια συνταγή, χωρίς όμως το αλεύρι σουσαμιού.
Αν δεν μπορείτε να τα πλάσετε εύκολα, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο ακόμα αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας. Αν πάλι το μείγμα είναι σκληρό, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω νερό.
Καλή επιτυχία!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.