Πρόκειται για ένα πολύ απλό, αλλά πολύ νόστιμο αλάτι/μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πάνω σε σαλάτες, ή ψητά λαχανικά, ή μπορείτε να το βάλετε και πάνω σε λίγο ρύζι (αν κάνετε low carb, στην κετογονική απαγορεύεται το ρύζι). Είναι ιαπωνικής προέλευσης από όσο έψαξα στο Google, αλλά μου το είπε ένας Ελληνοισπανός που έτυχε να γνωρίσω πρόσφατα! Είναι πολύ απλό.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

40 γρ σουσάμι λευκό ή μαύρο (εγώ έβαλα και από τα δύο, είναι 4 κ.σ. με κουτάλια-δοσομετρητές)

1 – 3 γρ αλάτι θαλασσινό (ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλετε)

Εκτέλεση

Βάζετε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το ψήνετε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3 με 5 λεπτά. Δεν το αφήνετε από τα μάτια σας καθόλου και δεν σταματάτε να ανακατεύετε γιατί καίγεται πανεύκολα. Μόλις μυρίσει και αρχίσει να αλλάζει χρώμα το βγάζετε και το βάζετε σε ένα γουδί μαζί με το αλάτι και το χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστεί εντελώς το σουσάμι. Αν δεν έχετε γουδί, το αφήνετε να κρυώσει και το περνάτε από τον καφεκόπτη ή το βάζετε σε τρίφτη πιπεριού και τρίβετε φρέσκο, όποτε το θέλετε. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές βάζο.

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλο μαζί έχει περίπου 220 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 7 γρ πρωτεΐνης (13%) και 20 γρ λίπους (80%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΙστορική αναδρομή και τύποι κετογονικής διατροφής
Επόμενο άρθροΓαρίδες σαγανάκι κοκκινιστές
Debug: Newspaper

Απάντηση