Ευχαριστώ θερμά την Μαρία Μανόλακα για την εκτέλεση και φωτογραφία της συνταγής!
Υλικά (για μία μερίδα)
120 – 150 γρ σολωμός φιλέτο με δέρμα
300 γρ κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
30 γρ βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αν θέλετε χωρίς γαλακτοκομικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι στο μεσαίο/δυνατό. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο σολωμού και ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε μεριά (αν το θέλετε καλά ψημένο). Αφαιρείτε από το τηγάνι.
Σουρώνετε το κουνουπίδι και όσο είναι μαλακό το βάζετε σε ένα μπλέντερ ή με ένα μπλέντερ χειρός το πολτοποιείτε και βάζετε το βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρέμα γάλακτος ή τσένταρ.
Σερβίρετε αμέσως!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει 697 θερμίδες (υπολόγισα τον φρέσκο σολωμό του Lidl, εξαρτάται και τι θα χρησιμοποιήσετε) με 15 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 6 γρ φυτικών ινών, άρα 9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,2%), 27 γρ πρωτεΐνης (19,1%) και 58 γρ λίπους (75,7%).