Ξύπνησα το πρωί και ήθελα να φάω οπωσδήποτε ρυζόγαλο! Οπότε απλά το έφτιαξα, άλλωστε φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Βγήκε θεικό και επειδή του έβαλα μέσα και λίγη σκόνη πρωτεΐνης και το γάλα ήταν έξτρα λάιτ, έχει και αρκετή πρωτεΐνη ανά μερίδα και με σχετικά λίγες θερμίδες.
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 4 μερίδες)
120 γρ ρύζι jasmine (μπορείτε να βάλετε και γλασέ ή ό,τι άλλο σας αρέσει, απλά μου αρέσει η μυρωδιά του jasmine)
435 γρ γάλα λάιτ (έβαλα με 1% λιπαρά) – αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, μπορείτε να βάλετε και φυτικό γάλα
450 – 500 γρ νερό (αν το θέλετε πολύ κρεμώδες, βάλτε μόνο γάλα, εγώ έβαλα νερό για να το κάνω να έχει λιγότερες θερμίδες)
30 γρ σκόνη πρωτεΐνης βανίλια (κολλαγόνου ή whey ή φυτική, ό,τι θέλετε, η κολλαγόνου διαλύεται τέλεια – προαιρετικά)
30 γρ ανθός αραβοσίτου
45 γρ μέλι (ή γλυκαντικό ή ζάχαρη, ό,τι θέλετε, ή σιρόπι σφενδάμου αν είστε vegan)
Ένα τσικ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ρύζι με το νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την σκόνη πρωτεΐνης όσο βράζει το ρύζι για να διαλυθεί καλά με τον βρασμό. Στο μεταξύ διαλύετε τον ανθό αραβοσίτου στο γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το μέλι και το αλάτι. Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για άλλα 5 – 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσει. Δεν χρειάζεται να πήξει εντελώς, θα πήξει περισσότερο μόλις κρυώσει. Σερβίρετε σε 4 μικρά μπολάκια.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 250 θερμίδες με 45 γρ υδατάνθρακες, 2.5 γρ λίπους και 13 γρ πρωτεΐνης.