Σταματήστε ό,τι κάνετε και πηγαίνετε στην κουζίνα να ετοιμάσετε αυτό το τιραμισού! Είναι πανεύκολο, έχει τέλεια υφή και πολύ χαμηλές θερμίδες!
Υλικά (για 2 μερίδες)
Για την βάση:
40 γρ νιφάδες βρώμης (μπορείτε να βάλετε και βρώμη ή πίτουρο, απλά θα είναι λίγο πιο σκληρό, αν δεν τρώτε γλουτένη, βρείτε βρώμη με σήμανση χωρίς γλουτένη)
10 γρ κακάο (και λίγο ακόμα για αποπάνω, που θα ρίξετε λίγο πριν το σερβίρισμα)
60 γρ νερό (περίπου, δείτε το κιόλας, θέλουμε να μαλακώσει η βρώμη, αλλά να μην είναι πολύ νερουλό το μείγμα)
Για την κρέμα:
260 γρ γιαούρτι στραγγιστό λάιτ με 2% λιπαρά (ή κάποια φυτοφαγική επιλογή γιαουρτιού που είναι είναι πηκτή, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ίσως δουλεύει και με κρέμα καρύδας, αλλά θα αλλάξουν αρκετά τα μάκρος)
80 γρ τυρί κρέμα λάιτ (έβαλα philadelphia active, αλλά κάνουν όλα)
20 γρ σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα βανίλια (έβαλα σκόνη κολλαγόνου της myprotein, θα την βρείτε εδώ, αλλά μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσει, αρκεί να έχει καλή διαλυτότητα)
1 δόση εσπρέσσο (40 γρ)
18 γρ σιρόπι χωρίς ζάχαρη (έβαλα της myprotein, αυτό με γεύση καραμελέ που είναι θεϊκό και το συστήνω ανεπιφύλακτα, θα το βρείτε εδώ – βάζετε όμως όποιο έχετε, αν δεν έχετε, βάλτε κάποιο υγρό γλυκαντικό)
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την βρώμη με το κακάο και το νερό. Μοιράζετε το μείγμα σε 2 ποτήρια.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το σιρόπι. Μοιράζετε το μείγμα στα ποτήρια και ρίχνετε στο καθένα το μισό σιρόπι, χωρίς να ανακατέψετε ξανά.
Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλη την νύχτα.
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε λίγο κακάο από πάνω και απολαμβάνετε!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 265 θερμίδες (ανάλογα και τα υλικά που έχετε βάλει) με 20 γρ υδατάνθρακα (31%), 8 γρ λίπους (27%) και 28 γρ πρωτεΐνης (42%).
Αν σας αρέσει η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!