Το πρωί για βάφλα το πήγαινα, αλλά κατέληξα τελικά με κάτι που είχε υφή και γεύση πιροσκί! Το έψησα στην βαφλιέρα σε δυνατή φωτιά, μάλλον παίζει ρόλο αυτό, δεν ξέρω αν θα έβγαινε σε τηγάνι αντικολλητικό ή τοστιέρα, δοκιμάστε και πείτε μου!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 1 μεγάλη μερίδα)
35 γρ λιωμένο βούτυρο
30 γρ αμύγδαλα τριμμένα ή αλεύρι αμυγδάλου
3 γρ αλεύρι καρύδας
1 μεγάλο αυγό
1 κοφτή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
15 γρ τυρί γκούντα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανάβετε την βαφλιέρα να ζεσταθεί καλά σε δυνατή ρύθμιση.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ χωρίς το τυρί. Απλώνετε το μείγμα στην βαφλιέρα και ψήνετε μέχρι να ξεροψηθεί. Αν χρησιμοποιείτε τυρί το προσθέτετε από πάνω μόλις είναι έτοιμη και ξανακλείνετε μια την βαφλιέρα να λιώσει – είναι λίγο οπότε θα λιώσει κατευθείαν.
Γεμίζετε με ό,τι θέλετε μέσα, εγώ έβαλα μοσχαρίσιο παστράμι και μαγιονέζα.
Τρώγεται ζεστή!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 560 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 17 γρ πρωτεΐνης (12%) και 53 γρ λίπους (85%).