H συνταγή και η φωτογραφία είναι της αγαπημένης μου Μίνας Πατέστη, που μου είπε πως βγαίνει καταπληκτική, οπότε μια δοκιμή θα σας πείσει!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 12 κομμάτια)
Για τη βαση:
220 γρ αλεύρι καρύδας
120 γρ λιωμένο βουτυρο
Γλυκαντικό 1:1 κατά βούληση (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
400 γρ τυρί κρέμα (καλύτερα μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
470 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Γλυκαντικό 1:1 κατά βούληση
Για τη μαρμελάδα:
750 γρ κατεψυγμένες ή φρέσκες φράουλες
Γλυκαντικό 1:1 κατά βούληση
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιαξετε την βάση.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την βάση μέχρι να γίνουν σαν ζύμη, την οποία απλώνετε σε μια φόρμα στρογγυλή με πλαινά που βγαίνουν.
Βάζετε αποπάνω την κρεμα και το αφήνετε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Στο μεταξύ φτιάχνετε την μαρμελάδα ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμείτε. Το βάζετε σε ένα βάζο και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βγάζετε το cheesecake από την φόρμα και βάζετε αποπάνω την μαρμελάδα.
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε κομμάτι έχει περίπου 355 θερμίδες με 11.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.1 γρ φυτικών ινών, άρα 8.3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 9%), 3.8 γρ πρωτεΐνης (4%) και 35.4 γρ λίπους (87%).
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Φωτογραφία εξωφύλλου: freepik.com