Τα έφτιαξα το περασμένο σ/κ κι έγιναν πολύ ωραία και είναι πανεύκολα!
Υλικά (για 12 κομμάτια)
1 συσκευασία φρέσκο φύλλο σφολιάτας με βούτυρο Ζύμη Ψαχνών
2 μήλα (εγώ έβαλα ένα πράσινο και ένα κόκκινο, τα δικά μου ήταν 245 γρ)
20 γρ ανάμεικτη κανέλα με καστανή ζάχαρη (15 γρ ζάχαρη και 5 γρ κανέλα, μπορείτε να βάλετε και γλυκαντικό, αλλά όχι μέλι, εκτός αν έχετε κάποιο με πολύ ελαφριά γεύση) – συν λίγη ακόμα για διακόσμηση, αν θέλετε
3 γρ βούτυρο (προαιρετικά)
3 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε την σος μήλου, βάζοντας τα μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μικρή να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτετε την κατσαρόλα με ζελατίνη για να μην εξατμίζεται τίποτα και ψήνετε σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Όταν είναι έτοιμα, τα λιώνετε με ένα πηρούνι και προσθέτετε το βούτυρο.
Κόβετε την ζύμη σε τετράγωνα και γεμίζετε κάθε τετράγωνο με λίγη γέμιση. Τα διπλώνετε σε τριγωνάκια και πατάτε τις άκρες με ένα πηρούνι. Αν θέλετε ρίχνετε από πάνω λίγη ζάχαρη με κανέλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!