Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου που είναι πλέον γνωστή για τις εξαιρετικές της αρτοπαρασκευές!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 τεμάχια)

115 γρ αλεύρι σουσαμιού (βασικά αλεσμένο σουσάμι)
180 γρ ασπράδι αυγού (παίρνετε το έτοιμο από το σούπερ μάρκετ, είναι το ασπράδι από 6 αυγά συνήθως)
30 γρ λιναρόσπορος χρυσός τριμμένος
25 γρ μιξ 1 (fiber mix)
25 γρ bamboo fiber (αλεύρι μπαμπού)
15 γρ baking powder
15 γρ μηλόξυδο
150 γρ νερό
5 γρ αλάτι
20 γρ ερυθριτόλη ή άλλο γλυκαντικό κρυσταλλικό 1:1

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά αφού πρώτα τα περάσετε από σίτα.
Στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό, το ασπράδι, το μηλόξυδο και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε για πολύ λίγο, ίσα να απορροφηθούν τα άλευρα από το νερό. Με μια σπάτουλα ομογενοποιείτε καλά το μείγμα.
Το αφήνετε για 5 λεπτά να τραβήξει.
Βρέχετε με λίγο νεράκι τα χέρια σας (μπορούμε και με λάδι) και πλάθετε 8 λεπτά κουλούρια. Τα βάζετε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει μια λαδόκολλα.
Πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά) και ψήνετε για 15 – 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε πάνω στην σχάρα (χωρίς το ταψί) να κρυώσουν καλά. Απολαμβάνετε!
Αν κάνετε κετογονική διατροφή, θα πρέπει να τα φάτε με βούτυρο! 10 γρ αρκούν για να φτιάξουν τα μάκρος!

Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε κουλούρι έχει περίπου 90 θερμίδες με 4.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και ..6.7 γρ φυτικών ινών, άρα 0 γρ καθαρών υδατανθράκων – 0%), 7.5 γρ πρωτεΐνης (33%) και 6.9 γρ λίπους (67%).

Προηγούμενο άρθροΜους γιαούρτι με φράουλες
Επόμενο άρθροΑποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αυγών
Debug: Newspaper

Απάντηση