Stanton, Angela A., Migraine Cause and Treatment (November 23, 2015). Mental Health in Family Medicine 2015; 11:69-72 Research Article 2015 Mental Health and Family Medicine Ltd Migraine Cause And Treatment Open access, Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=2696532

 

Περίληψη

Ιστορικό: Η έρευνα δείχνει ότι οι εγκέφαλοι που παθαίνουν ημικρανίες έχουν υπερδραστικά αισθητήρια όργανα και συνδέσεις πολλαπλών αισθητήριων υποδοχέων. Η υπερκινητικότητα αυτών των οργάνων χρειάζεται επιπλέον παροχή θρεπτικών συστατικών για να υποστηρίξει την αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας. Τα φάρμακα σήμερα μειώνουν ή αποτρέπουν τη λειτουργία αυτών των νευρώνων εμποδίζοντας το βασικό τασικό κανάλι ασβεστίου ή νατρίου, αντί να παρέχουν θρεπτικά συστατικά. Ρωτήσαμε εάν παρέχαμε υποστήριξη για την πρόσθετη ηλεκτρική δραστηριότητα των ημικρανιών, μήπως αυτό εμπόδιζε τις ημικρανίες χωρίς τη χρήση φαρμάκων;

Μέθοδοι: Ελέγξαμε τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία και διεξάγαμε έρευνα για 6 μήνες μελετώντας 650 εθελοντές με ημικρανίες σε μια ομάδα Facebook για την ημικρανία. Οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν για τύπους ημικρανίας, απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ιατρικές παθήσεις και τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και για τον τρόπο ζωής τους. Δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τη χρήση του πρωτοκόλλου της ημικρανίας και αξιολογήθηκαν εβδομαδιαίως.

Ευρήματα: Η συχνότητα της ημικρανίας φαίνεται να επιδεινώνεται από δίαιτες πλούσιες σε υδατάνθρακες και άλατα χωρίς πολύ νερό και μπορεί να επιδεινωθεί από φάρμακα που μπλοκάρουν τα κανάλια ασβεστίου ή νατρίου. Η διακοπή αυτών των φαρμάκων, η μείωση των υδατανθράκων και η αύξηση κατανάλωσης αλατιού σε ηλεκτρολύτες φαίνεται ότι εμποδίζουν και / ή σταματούν τις ημικρανίες.

Συμπεράσματα: Η εκροή H2O και Na από τα κύτταρα που προκαλούνται από την αναλογία γλυκόζης και ηλεκτρολυτών (Na, Cl-, K) μπορεί να διαταραχθεί σε δίατες με πολλούς υδατάνθρακες που προκαλούν ημικρανίες. Μεταβολές στη διατροφή που περιλαμβάνουν αυξημένη πρόσληψη αλατιού μαζί με μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων φαίνεται να εμποδίζουν τις μεταβολές ηλεκτρολυτών που προκαλούνται από τη γλυκόζη, οι οποίες στη συνέχεια μειώνουν τη συχνότητα της ημικρανίας. Στην παρούσα μελέτη, όλοι οι συμμετέχοντες που έκαναν αυτές τις διατροφικές αλλαγές ήταν σε θέση να εξαλείψουν τα φάρμακα για την ημικρανία και παρέμειναν ελεύθεροι της ημικρανίας.

Πηγή μελέτης (στα αγγλικά)

Μετάφραση – Επιμέλεια: Dietonian

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Φώτο εξωφύλλου: Pexels.com

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Προηγούμενο άρθροLow carb twix!
Επόμενο άρθροΚέικ μπαρμπρέ
Debug: Newspaper

Απάντηση