Η σαλάτα αυτή έχει πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις και εννοείται μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια πεκάν με ..ταπεινά καρύδια και το μπλε τυρί με όποιο άλλο σκληρό ή κρεμώδες τυρί σας αρέσει (πχ μανούρι ή τσένταρ ή κεφαλοτύρι) – απλά εμένα μου αρέσει πολύ η γεύση του μπλε τυριού όταν υπάρχει σε μικρή ποσότητα και για αυτό το έβαλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 2 μερίδες)

85 – 100 γρ μαρούλι (μπορείτε να βάλετε και πιο πολύ, έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες γενικά ή θερμίδες) ή μιξ από μαρούλια
80 γρ αβοκάντο (προαιρετικά)
45 γρ μπέικον (3 φέτες περίπου)
30 γρ μπλε τυρί (ή άλλο τυρί)
15 γρ πεκάν (ή απλά καρύδια)
30 γρ μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το μπέικον κομματάκια και το ψήνετε σε μεσαία φωτιά σε ένα τηγάνι. Μέχρι να ψηθεί ανακατεύετε το μαρούλι με την μαγιονέζα και το αλατοπίπερο σε ένα πιάτο και προσθέτετε αποπάνω το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια. Μόλις ετοιμαστεί το μπέικον ρίχνετε και αυτό και στο τέλος τρίβετε το μπλε τύρι με τα χέρια σας και σπάτε και τα πεκάν και τα ρίχνετε αποπάνω.
Καταναλώνετε αμέσως!

Συμβουλές έξτρα:

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 – 2 βραστά αυγά, αλλά θα πρέπει να προσέξετε λίγο την πρωτεΐνη σας αν κάνετε κέτο (με ένα μεσαίο αυγό, θα χρειαστείτε παραπάνω μαγιονέζα ή ελαιόλαδο για να έχετε τα σωστά μάκρος).

Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 355 θερμίδες με 7 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 14 γρ πρωτεΐνης (16%) και 32 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΔιατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες και Αλτσχάϊμερ
Επόμενο άρθροΟι 12 κορυφαίοι μύθοι της κετογονικής δίαιτας ξετυλίγονται
Debug: Newspaper

Απάντηση