Είναι εξαιρετικές και πραγματικά νόστιμες! Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Κλαίρης!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για την βάση:

85 γρ αλεύρι καρύδας

115 γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια (το κόβετε και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε)

50 – 70 γρ γλυκαντικό 1:1 (ιδανικά ερυθριτόλη)

Λίγο αλάτι

2 μεγάλα αυγά

Άρωμα βανίλιας

Για την γέμιση λεμονιού:

115 γρ βούτυρο

60 γρ χυμό λεμόνι

60 γρ γλυκαντικό 1:1 (δοκιμάστε το να δείτε πόσο γλυκό το θέλετε)

Ξύσμα από δύο λεμόνια

6 κρόκοι αυγών

1/2 κ.γ. xanthan gum (ή κόμμι γκουάρ)

1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

Ινδοκάρυδο (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί και βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί μεγάλο αν θέλετε να βγουν λεπτές, ή μικρότερο αν τις θέλετε πιο φαρδιές.

Για να φτιάξετε την βάση ανακατεύετε ολα τα υλικά εκτός από τα αυγά και την βανίλια μέσα σε ένα μπλέντερ/μούλτι. Προσθέτετε τα αυγά και την βανίλια όταν τα άλλα έχουν ανακατευτεί καλά και χτυπάτε ίσα ίσα να ανακατευτούν και αυτά.

Βάζετε την ζύμη στο ταψί που έχετε ήδη βάλει αντικολλητικό χαρτί και κάνετε τρύπες στην επιφάνειά της. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΤΟ ΚΑΨΕΤΕ, βάλτε χρονόμετρο!

Για να κάνετε την γέμιση πρώτα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε το γλυκαντικό, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό. Προσθέτετε τους κρόκους και το ξαναβάζετε στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία (είναι σημαντικό να είναι χαμηλή για να μη ψηθούν οι κρόκοι απότομα). Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Μόλις αρχίσει να πήζει, απομακρύνετε πάλι το κατσαρολάκι από την φωτιά και σουρώνετε το μείγμα. Προσθέτετε την ζελατίνη και το xanthan gum ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν καλά. Πρέπει να τα ρίξετε κάπως πεταχτά για να μη δημιουργηθούν “γρομπαλάκια” μέσα στην κρέμα.

Θα πρέπει να έχετε ήδη βγάλει το ταψί από τον φούρνο. Βάζετε από πάνω την γέμιση και την απλώνετε να πάει παντού. Ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά περίπου ή μέχρι η ζύμη να πήξει σχετικά – θα είναι όμως λίγο μαλακή, δεν πήζει εντελώς.

Αφήστε το να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ χωρίς να το μετακινήσετε ή να το κόψετε. Μόλις κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψετε! Ρίχνετε από πάνω τριμμένο ινδοκάρυδο αν θέλετε, πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 190 θερμίδες με 3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.6 γρ φυτικών ινών, άρα 1.4 γρ καθαρών υδατανθράκων- 3%), 3.6 γρ πρωτεΐνης (7%) και 19 γρ λίπους (90%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με μπαμπού και σμετάνα
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια fat bomb με φουντούκι
Debug: Newspaper

Απάντηση