Φτιάξατε κρεμ μπρουλέ και δεν ξέρετε τι να κάνετε τα ασπράδια που περίσσεψαν; Κάντε τα πάβλοβα! Πολύ εύκολο, γρήγορο κι απλό και μπορείτε να τα ψήσετε ταυτόχρονα με την κρέμ μπρουλέ, οπότε με ένα σμπάρο θα έχετε δύο τρυγόνια! Και είναι από τα λίγα κετογλυκά που είναι χαμηλά σε θερμίδες – κάπου 150 ανά μερίδα! Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά(για 6 μερίδες)
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1/2 κούπα στέβια με ερυθριτόλη (isostevia ή άλλη παρόμοια) – εγώ έβαλα λιγότερο, δεν μ’ αρέσουν τα πολύ γλυκά
Βανίλια
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
2 κ.γ. xanthan gum (προαιρετικό, αλλά βοηθά πολύ στην υφή – υπάρχει σε βιολογικά και στο m&s food)
240 ml κρέμα γάλακτος
85 γρ παγωμένα μούρα (raspberries ή ό,τι άλλο έχετε)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα. Λίγο αφότου έχετε ξεκινήσει το χτύπημα ρίξτε την στέβια και συνεχίστε μέχρι να σφίξει. Μετά προσθέστε το λεμόνι, την βανίλια και το xanthan gum.
Σε ένα ταψί απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί και μοιράστε το μείγμα σε 6 πάβλοβες, σχηματίζοντας μια μικρή λακούβα στην μέση τους. Ψήστε για μία ώρα στους 150 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τις από τον φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν καλά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα παγωμένα μούρα να ενοποιηθούν καλά. Απλώστε την κρέμα πάνω σε κάθε πάβλοβα πριν την φάτε ακριβώς για να μη μαλακώσει. Όλα διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Για διατροφικές πληροφορίες, ανατρέξτε στο αρχικό link.