Άλλο ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο “κέικ” κούπας, ιδανικό για πρωινό, που φτιάχνεται σε πέντε λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να το κάνετε και σε κανονικό φούρνο, αλλά θα πρέπει να τον έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς αέρα και να ψήσετε για περίπου 10 λεπτά. Κάντε μεγαλύτερη δόση αν είναι να ανάψετε φούρνο, δεν αξίζει να κάψετε ρεύμα για ένα μόνο brownie.
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για μία μερίδα)
30 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
15 γρ αλεσμένο λιναρόσπορο (καλύτερα να τον αλέσετε εκείνη τη στιγμή σε καφεκόπτη, ο ήδη αλεσμένος οξειδώνεται γρήγορα, έβαλα αυτόν)
10 γρ αλεύρι αμυγδάλου (έβαλα της sukrin, αυτό, αν βάλετε απλό, βάλτε 15 γρ)
26 γρ βούτυρο αμυγδάλου (1μισι κ.σ.)
Ένα μεσαίο αυγό
9 – 15 γρ γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε, έβαλα sukrin gold, αυτή)
6 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη (έβαλα αυτό, 1 κ.γ. γεμάτο)
25 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (προαιρετικά, για αποπάνω, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά, μπορείτε να βάλετε κρέμα καρύδας ή σος σοκολάτας)
Βανίλια
Άρωμα πορτοκάλι (το βάζω για να μη μυρίζει το αυγό, έβαλα αυτό)
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο μέσα στην κούπα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε για ένα – ενάμισι λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν θέλετε να ψήσετε σε κανονικό φούρνο, πρέπει να τον προθερμάνετε στους 200 βαθμούς αέρα και να ψήσετε για περίπου 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε brownie (χωρίς την κρέμα γάλακτος) έχει 560 θερμίδες, με 7 γρ συνολικών υδατανθράκων (και ..11 γρ φυτικών ινών, ο λιναρόσπορος και το αλεύρι της Sukrin έχουν πολλές φυτικές ίνες – 2%), 22 γρ πρωτεΐνης (17%) και 48 γρ λίπους (81%).
Με την κρέμα γάλακτος έχει 645 θερμίδες, με 8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και ..11 γρ φυτικών ινών – 3%), 23 γρ πρωτεΐνης (15%) και 57 γρ λίπους (83%).