Η συνταγή της ζύμης είναι από το gnom gnom και έχει ένα βαθμό δυσκολίας να ξέρετε, δεν είναι για αρχάριους στην κουζίνα – το λέω για να μη πετάξετε τα υλικά τσάμπα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή με την θερμοκρασία του φούρνου, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες αν δεν θέλετε να ξεφουσκώσουν. Και γενικά διαβάστε προσεκτικά όσα γράφει η συνταγή, αλλιώς δεν θα σας πετύχουν! Η συνταγή του γλάσου είναι δική μου.
Ξεκινάμε:
Πρόκειται βασικά για ζύμη για σου. Αλλά αυτό είναι απλά ένας φανταχτερός τρόπος για να πει κάποιος ότι πρώτα βράζει μαζί νερό με ζάχαρη, βούτυρο (ή λάδι καρύδας) και αλάτι κι ύστερα προσθέτει το αλεύρι και το ψήνει μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Και το τρίτο βήμα είναι να ανακατέψει τα αυγά αφού βγάλει το μείγμα από την φωτιά. Κάποιοι προσθέτουν έξτρα μπέικιν πάουντερ στο τέλος για να γίνει ακόμα πιο αφράτο!
Όταν θα προσθέσετε τα αυγά, η ζύμη θα είναι πολύ σκληρή, και δεδομένου ότι θέλουμε να προσθέσουμε και το μπέικιν πάουντερ, η δουλειά θα γίνει καλύτερα με ένα μίξερ χειρός. Η τελική ζύμη πρέπει να είναι πολύ ελαστική (ευγενική προσφορά από τα αυγά και το κόμμι guar).
Για τη διαμόρφωση θα χρειαστείτε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (οι μάρκες μίας χρήσης είναι καταπληκτικές) ή απλά χρησιμοποιήστε μια παχιά πλαστική σακούλα. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε φόρμα για ντόνατ, τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μια λαμαρίνα και φτιάξτε μικρούς κύκλους (φουσκώνουν αρκετά). Τα ντόνατς σας θα βγουν στρογγυλά και πιο μαλακά στην μέση, αλλά θα είναι πολύ ωραία γευστικά.
ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο “πέφτει” η ζύμη για σου είναι τα υπερβολικά υγρά. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως χρησιμοποιήσατε πολύ μεγάλα αυγά (απλώς δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε 2 αντί 3, αν έχετε μόνο μεγάλα αυγά!), Βεβαιωθείτε ότι μαγειρέψατε την ζύμη αρκετό χρόνο ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα (έχει βίντεο στην αρχική συνταγή, κλικ να το δείτε) και βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας έχει την σωστή θερμοκρασία (ή απλά αγοράστε ένα φτηνό θερμόμετρο φούρνου – όπως και οι περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν ούτως ή άλλως!).
- Θέλετε επίσης να είστε βέβαιοι ότι η ζύμη σας είναι κάτω των 52 ° C πριν χτυπήσετε στα αυγά. Μπορεί να πάρει οπουδήποτε από 5 έως 10 λεπτά για να κρυώσει τόσο, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να μαγειρέψετε το πρώτο αυγό σας (ή δύο), οδηγώντας σε μια έλλειψη δομής = ξεφούσκωμα ντόνατς.
- Αφήστε την τελική ζύμη σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την μεταφέρετε σε σακούλα. Έχω έρθει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κρατήσουν τα ντόνατ το σχήμα τους.
- Και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, να είστε ευγενικοί! Αποφύγετε να ανοίξετε το φούρνο σας για τα πρώτα 20 λεπτά … και εάν είναι δυνατόν μην τον ανοίξετε καθόλου! Σίγουρα προσέξτε να μην χτυπήσετε την πόρτα του φούρνου σας (γνωρίζω ότι η δική μου έχει την τάση να το κάνει αυτό) και να είστε απαλοί όταν τα αφαιρείτε από το φούρνο. Μην έχετε ανοιχτό A/C, κρατήστε τις πόρτες κλειστές, κλπ, γενικά βεβαιωθείτε ότι δεν έρχεται κρύο από κάπου!
- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 8 ντόνατς)
Για την ζύμη:
65 γρ αλεύρι αμυγδάλου (μη βάλετε αλεσμένα αμύγδαλα εδώ, νομίζω θα επηρεάσει την υφή)
30 γρ αλεύρι καρύδας
5 γρ ψύλλιουμ
1 κγ κομμι γκουαρ ή κόμμι ξανθάνης (δεν μετριόταν)
240 μλ νερό
60 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
30 γρ γλυκαντικό 1:1
1/4 κ.γ. αλάτι
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλλά ξεχωριστα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο:
60 γρ σοκολάτα 85% κακάο τουλάχιστον
30 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
Γλυκαντικό όσο θέλετε
Εκτέλεση
Για την ζύμη:
Ανάβετε τον φούρνο στους 220 ° C να προθερμανθεί.
Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι καρύδας την φόρμα για μάφινς (αν δεν είναι σιλικόνης) και πασπαλίζετε με αλεύρι καρύδας. Εναλλακτικά, απλώνετε λαδόκολλα πάνω σε μια λαμαρίνα.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύετε τα άλευρα (αμυγδάλου και καρύδας) με το ψύλλιο και το κόμμι γκουάρ. Αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το νερό, το βούτυρο, το γλυκαντικό και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το μείγμα με στέρεα υλικά, αναμειγνύοντας συνεχώς με ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Το κάνετε αυτό μέχρι η ζύμη απομακρυνθεί από τις άκρες της κατσαρόλας και να σχηματισεί σε μια μπάλα, σε περίπου 1-3 λεπτά. Όλη αυτή την ώρα έχετε χαμηλή φωτιά.
Μόλις απομακρυνθεί η ζύμη από τα τοιχώματα , μεταφέρετε τη ζύμη πίσω στο μπολ και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ακόμα ζεστή, αλλά όχι αρκετά ζεστή για να μαγειρέψει τα αυγά. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από 52 ° C.
Προσθέστε ένα αυγό την φορά, ανακατεύοντας με ένα μίξερ χειρός σε μεσαία / υψηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως (εάν χρησιμοποιείτε μίξερ βάσης, χρησιμοποιήστε το εξάρτημα του πτερυγίου). Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε τη ζύμη για 2 λεπτά μετά την προσθήκη του τελευταίου αυγού.
Η τελική υφή πρέπει να είναι πολύ ελαστική. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 15-20 λεπτά). Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κρατήσουν τα ντόνατς σας καλύτερα το σχήμα τους. Βάλτε την ζύμη σας σε μια σακούλα, κόψτε την άκρη και αδειάστε τη ζύμη στην φόρμα ντόνατς ή κάντε κύκλους πάνω στην λαδόκολλα. Βρέξτε τις άκρες των δαχτύλων σας και εξομαλύνετε τις ενώσεις (για πιο ομοιόμορφη άνοδο).
Ψήνετε για 15 λεπτά στους 220 ° C, μετά χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180 ° C και συνεχίζετε να ψήνετε για 17-20 λεπτά μέχρι να χρύσισουν. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου σας πριν από τα πρώτα 20 λεπτά (ή αν μπορείτε και καθόλου!), αφού η ζύμη αυτή είναι γνωστή ως ευαίσθητη στα ρεύματα. Αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από την φόρμα.
Για το γλάσο:
Βάζετε την σοκολάτα με το βούτυρο και το γλυκαντικό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Περιχύνετε τα ντόνατς.
Καλή επιτυχία!