Έχουν κάποια πιο ασυνήθιστα υλικά, αλλά είναι πολύ νόστιμα και μοιάζουν με κανονική σοκολάτα!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε:
Υλικά (για 18 σοκολατάκια σε σχήμα παγακιού)
75 γρ λάδι καρύδας
75 γρ βούτυρο κακάο
70 γρ βούτυρο ανάλατο
50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
35 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο
50 γρ βούτυρο αμυγδάλου (μπορείτε να βάλετε ό,τι βούτυρο ξηρών καρπών έχετε/σας αρέσει, πχ καρύδας, φουντουκιού ή ταχίνι)
2 κ.γ. γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα με τα γούστα σας βάζετε περισσότερο, λιγότερο δεν θα το συνιστούσα)
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Πολύ δύσκολη συνταγή. Σε ένα κατσαρολάκι (ή σε μπεν μαρί) βάζετε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά και να ενοποιηθούν. Βάζετε σε παγοθήκες και παγώνετε στην κατάψυξη. Λογικά κρατάνε και ψυγείο αρκετά, αλλά εγώ τα έχω πάντα κατάψυξη, ώστε να έχω πάντα χωρίς να ανησυχώ μήπως χαλάσουν.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες
Κάθε σοκολατάκι έχει 144 θερμίδες, με 1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, οπότε συνολικά 0 γρ καθαρών υδατανθράκων – 0%), 1 γρ πρωτεΐνης (3,6%) και 12 γρ λίπους (96,4%).
Περισσότερες συνταγές για σοκολατάκια θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.