Πρόκειται για μια συνταγή της Μίνας Πατέστη, που όσοι την δοκίμασαν, ξετρελάθηκαν!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 κομμάτια)

70 γρ. αλεύρι καρύδας
60 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαίων ή θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. baking powder
Γλυκαντικό 1:1 (κατά βούληση)
8 αυγά
120 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή λάδι καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)
Άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς να προθερμανθεί.

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς όμως να κάψει.

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking και το γλυκαντικό στη ποσότητα που θέλουμε.

Σε μια άλλη λεκάνη, χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και συνεχίζουμε προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα της βανίλιας.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στη λεκάνη με τα στερεά και χτυπάμε με το μίξερ ώστε να δημιουργηθεί ένα πηχτός χυλός χωρίς σβόλους. Με μια μικρή δοκιμή ελέγχουμε τη γλυκύτητα του κέικ μας και αναλόγως προσθέτουμε αν θέλουμε κι άλλο γλυκαντικό.

Μεταφέρουμε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο φορμάκι για κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 35 ως 45 λεπτά. Με ένα μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέικ, ελέγχουμε αν είναι έτοιμο αλλιώς το αφήνουμε για λίγο ακόμα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κομμάτι περιέχει 146 θερμίδες, με 2 γρ συνολικών υδατανθράκων (5%), 5.5 γρ πρωτεΐνης (16%) και 12.6 γρ λίπους (79%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜαλακά σοκολατένια μπισκότα (ή μαφινάκια)
Επόμενο άρθροΚέτο κουραμπιέδες
Debug: Newspaper

Απάντηση