Πρόκειται για παλιά συνταγή που όμως έχει κολασμένη γεύση και αξίζει να την δοκιμάσετε. Στα θετικά πως είναι πολύ εύκολη και γρήγορη!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 9 μερίδες):

150 γρ. αλατισμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας (και λίγο αλάτι αν χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας) λιωμένα
6 αυγά
120 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 – 4 κ.σ. γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
½ κ.γ. baking powder

½ κούπα κατεψυγμένα μύρτιλα (ή φρέσκα, δεν αλλάζει κάτι)

blueberry cheesecake

  Εκτέλεση:

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ (εκτός από τα μύρτιλα) και ανακατέψτε τα με το μίξερ μέχρι να ενοποιηθούν. Μπορείτε αντί για μίξερ να χρησιμοποιήσετε μούλτι. Αν γενικά σας μυρίζουν τα αυγά εύκολα σε μια συνταγή, νομίζω και με 4 θα έβγαινε μια χαρά.
  • Βάλτε το μίγμα σε φαρδύ ταψάκι (να μην βγει ψηλό όπως εμένα γιατί θα θέλει πιο πολύ ώρα ψήσιμο).
  • Ρίξτε αποπάνω τα κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα – θα βουλιάξουν στο μείγμα.
  • Ψήστε στους 160 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί το τσιζκεικ στην μέση (θα γίνει καφέ, δεν καίγεται, μην ανησυχείτε).
  • Αφήστε το να κρυώσει και ύστερα βάλτε το στο ψυγείο για κάνα δίωρο.
  • Απολαύστε, σερβίροντας το ανάποδα!!
Θεωρητικά βγάζει 9 κομμάτια… αν αντέξετε να μη τρώτε διπλή μερίδα κάθε φορά!
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά μερίδα έχει 220 θερμίδες, 21.5 γρ λίπος, 2.5 γρ υδατάνθρακες, 2 γρ (φυσική) ζάχαρη, 0,4 γρ φυτικές ίνες, 4,8 γρ πρωτεΐνη.
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΛάχανο με κιμά
Επόμενο άρθροΚέικ καραμέλας με σαντιγύ και καβουρδισμένα φουντούκια
Debug: Newspaper

Απάντηση