Αναζητάς ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό για να εντυπωσιάσεις την οικογένειά σου αυτό το Πάσχα; Μην ψάχνεις άλλο!

Αυτή τη λαχταριστή κετο/χαμηλών υδατανθράκων λεμονόπιτα με κρούστα καρύδας, συνδυάζει την ξινή γεύση του λεμονιού με την τροπική γεύση της καρύδας, δημιουργώντας ένα δροσιστικό και χορταστικό επιδόρπιο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους στο τραπέζι.

Επιπλέον, είναι απλό στην παρασκευή του, ενώ μπορεί να φτιαχτεί και χωρίς γαλακτοκομικά για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς. Με λίγα μόνο βασικά συστατικά όπως τριμμένη καρύδα, αλεύρι καρύδας, βούτυρο, χυμό λεμονιού, αυγά, γλυκαντικό, ξύσμα λεμονιού και κρέμα γάλακτος (ή καρύδας, αν δεν θέλεις γαλακτοκομικά), μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, αλλά και ασυνήθιστο. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσεις κάτι καινούργιο αυτό το Πάσχα και να χαρίσεις στους αγαπημένους σας μια νέα γευστική εμπειρία;

Θα χρειαστείς τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για την βάση:

° 130 γρ τριμμένη καρύδα
° 130 γρ αλεύρι καρύδας
° 60 γρ βούτυρο (ή λάδι καρύδας)

Για την κρέμα λεμονιού:

° 300 γρ χυμός λεμονιού (περίπου 5 ή 6 λεμόνια)
° 300 γρ γλυκαντικό (εγώ έβαλα ερυθριτόλη)
° Ξύσμα από 2-3 λεμόνια
° 6 αυγά
° 200 γρ κρύο βούτυρο (ή λάδι καρύδας)

Για την σαντιγί:

° 330 γρ κρύα κρέμα γάλακτος (ή κρέμα καρύδας από κονσέρβα)
° 15 γρ γλυκαντικό (εγώ έβαλα ερυθριτόλη)

Εκτέλεση

🔥 Ανάβεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

🔥 Ανακατεύεις καλά τα υλικά της βάσης με τα χέρια και απλώνεις το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο τσέρκι.

🔥 Σε μια κατσαρόλα μικρή, βάζεις όλα τα υλικά της κρέμας και ψήνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχως μέχρι να αρχίσει να πήζει. Θα πήξει περισσότερο όσο κρυώνει.

🔥 Μόλις κρυώσει η βάση κι η κρέμα, τις βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

🔥 Φτιάχνεις την σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό, μέχρι να πήξει. Την βάζεις κι αυτή στο ψυγείο.

🔥 Όταν παγώσουν όλα καλά, στήνεις το γλυκό, απλώνοντας την κρέμα λεμονιού πάνω στην κρύα βάση και προσθέτεις μετά την σαντιγί.

🔥 Περνάς ένα μαχαίρι γύρω από το τσέρκι, πριν το ανοίξεις, για να μη διαλυθεί το γλυκό.

Μπορείς να δεις οδηγίες σε βίντεο εδώ:

Διατροφικές πληροφορίες:

❤️ 393 θερμίδες
🧡 10.5 γρ υδατάνθρακα (12%)
💛 38 γρ λίπους (81%)
💚 7 γρ πρωτεΐνης (7%)
💙 6.5 γρ φυτικών ινών

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΓιγάντιο, σοκολατένιο, πρωτεϊνικό μπισκότο
Επόμενο άρθροΤα κορεσμένα λιπαρά είναι καλά για εσάς
Debug: Newspaper

Απάντηση