Είναι πολύ εύκολο και απλό να φτιάξετε την δική σας μαρμελάδα και διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο. Δοκιμάστε την!

Αν κάνετε κέτο, η μαρμελάδα πρέπει να καταναλώνεται μαζί με λίπος για να έχει σωστά μάκρος, πχ βούτυρο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

900 γρ κατεψυγμένες ή φρέσκες φράουλες ή άλλα μούρα (raspberries, cranberries, blueberries)

100 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (δοκιμάστε να δείτε πόσο γλυκιά την θέλετε)
5 γρ ζελατινη σε σκόνη ή ένα φύλλο ζελατίνης (ή αγαρ αγαρ αν είστε χορτοφαγος, 1 κ.γ. περίπου), ή 1 κ.σ. σπόρους chia

Τον χυμό από μισό λεμόνι

strawberryjamULC

Εκτέλεση

Αν οι φράουλες είναι κατεψυγμένες τις αφήνετε να ξεπαγώσουν και μετά τις βάζετε σε ένα μπλέντερ να πολτοποιηθούν ελαφρά (ή τις αφήνετε ολόκληρες αν σας αρέσουν καλύτερα έτσι). Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι μαζί και με την ζελατινη, ή το άγαρ άγαρ, ή τους σπόρους chia. Την αφήνετε λίγο να μαλακώσει και μετά βράζετε μέχρι να λιώσει η ζελατινη και το γλυκαντικό και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε. Πήζει λιγάκι με τη ζελατινη και στέκεται όμορφα. Την αφήνετε δύο τρεις ώρες στο ψυγείο και μετά καταναλώνετε.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΛαρδί
Επόμενο άρθροΠιθανόν ο γιατρός σου να πιστεύει ακόμα αυτούς τους 3 μύθους!
Debug: Newspaper

Απάντηση