Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου φίλης, Χριστίνας Καραγιαννοπούλου, την οποία δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω! Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 25 μερίδες)

Για την γέμιση:

Ρούμι ή κονιάκ ή bourbon (3 mL/½κ.γλυκού) – προαιρετικά
Σκόνη κακάο (120 γρ.)
Στεβια-Ερυθιτόλη 1:1 (90 γρ.)
Φουντούκια ωμά περασμένα στο multi (50 γρ.)
Αρωμα βανιλια σταγόνες (2 mL)
Κρεμα γαλακτος 35% λιπαρά (200 mL) – βάζετε κρέμα καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά/νηστεύετε
Βούτυρο (250 γρ.) – βάζετε λάδι καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά/νηστεύετε
Αλάτι (5 γρ.)

Για απέξω:
Φουντούκι ωμό (50γρ)
Στέβια-Ερυθιτόλη 1:1 (10 γρ.)
Αλάτι (3 γρ.)
Καφές σκόνη (½ κ.γ., 2 γρ.)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το κακάο. Ανακατεύετε ώσπου να δέσει το μείγμα.

Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για την επικάλυψη τρίβετε στο multi τα 50 γρ φουντούκι μαζί με τα 10 γρ γλυκαντικό και τα 3 γρ αλάτι και τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα που έχετε απλώσει πάνω σε μια λαμαρίνα. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά (τουλάχιστον 200 βαθμοί αέρα) για δέκα, δεκαπέντε λεπτά, ίσα να πάρουν χρώμα. Αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνετε να κρυώσουν.

Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρή ποσότητα και την πλάθετε σε μπαλάκια. Τα περνάτε από το τριμμένο φουντούκι. Αποθηκεύονται στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε τρουφάκι έχει 147 θερμίδες με 1,5 γρ συνολικών υδατανθράκων (4%), 1,8 γρ πρωτεΐνών (5%) και 14,7 γρ λιπαρών (91%).

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια με βούτυρο αμυγδάλου (κέτο)
Επόμενο άρθροΒασικές αρχές κλασσικής διατροφής για απώλεια βάρους
Debug: Newspaper

Απάντηση