Μου φέρανε προχτές κάτι μαλακά αβοκάντο που δεν μου γέμιζαν πολύ το μάτι και ήμουν σίγουρη πως αν έμεναν ψυγείο, θα χάλαγαν, οπότε αποφάσισα να τα κάνω γουακαμόλε τσακ μπαμ. Οριακά επέζησε 2η μέρα, ίσα για πούμε ό,τι φάγαμε 2 φορές, χαχαχα.
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 6 μερίδες των 110 γρ περίπου)
360 γρ αβοκάντο (περίπου 4 μεσαία αβοκάντο)
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή δύο λάιμ
25 μλ χυμός λεμόνι (από το άνωθεν ένα λεμόνι ή από τα λάιμ, κανονικά λάιμ μπαίνει, αλλά δεν είχα)
80 μλ ελαιόλαδο
3 γρ αποξηραμένο σκόρδο (ή βάλτε φρέσκο, όσο θέλετε, δεν είχα)
1 γρ αποξηραμένο δυόσμο (ή βάλτε φρέσκο, όσο θέλετε, πάλι δεν είχα)
2 γρ αποξηραμένο κόλιανδρο (μη τα ξαναλέμε, ή βάλτε φρέσκο κλπ)
100 γρ ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομματάκια
35 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ήταν ένα πολύ μικρό)
4 – 5 γρ αλάτι
Πιπέρι ή καυτερή πιπεριά (έβαλα πιπέρι καγιέν εγώ)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σχετικά μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Βάζετε το λεμόνι (ή λάιμ), το ξύσμα και το ελαιόλαδο και τα πατάτε καλά με ένα πηρούνι να λιώσουν όσο γίνεται. Μόλις γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε.
Διατηρείται στο ψυγείο 2 – 3 ημέρες.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα των 165 γρ έχει περίπου 230 θερμίδες με 6.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4.3 γρ φυτικών ινών, άρα 2.2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 11%), 1.4 γρ πρωτεΐνης (3%) και 22.2 γρ λίπους (86%).
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com