Γενικά η ζύμη αυτή (που είναι γνωστή ως fat head, δεν ξέρω γιατί) είναι καλύτερη από την κανονική και με οτιδήποτε αποπάνω είναι πεντανόστιμη. Την έχω βγάλει και σε τραπέζια και όλοι τρελάθηκαν. Και το καλύτερο είναι πως δεν παίρνει πάνω από είκοσι λεπτά από την στιγμή που ξεκινάς να μαγειρεύεις μέχρι να απολαμβάνεις την πρώτη μπουκιά! Αν κάνετε κετογονική διατροφή, να ξέρετε, ο αρακάς δεν επιτρέπεται, μόνο στα πλαίσια της διατροφής χαμηλών υδατανθράκων, θα μπορούσατε να φάτε μικρή ποσότητα!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες των 100 γρ περίπου)

Για την βάση:

170 γρ τριμένη μοτσαρέλα

50 γρ τυρί κρέμα (εγώ έβαλα μασκαρπόνε, αλλά κάνει και το philadelphia)

85 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αν θέλετε καρύδας, θα πρέπει να βάλετε 20 – 30 γρ το πολύ, αλλά δεν το συστήνω)

1 αυγό

Μπαχαρικά (εγώ έβαλα ξερό κρεμμύδι, 3 γρ και λίγο μαιντανό)

50 γρ αρακά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο, αρκεί να τον ξεπαγώσετε πρώτα)

120 γρ μπέικον

100 γρ γκοργκοντζόλα

80 γρ τοματίνια

30 γρ τριμένη μοτσαρέλα

20 γρ καρύδια (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Φτιάχνετε πρώτα την βάση βάζοντας την μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν (ή σε μπολ και στα μικροκύματα, αλλά προσωπικά αποφεύγω τα μικροκύματα). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Μόλις λιώσουν τα τυριά, προσθέτετε το αυγό που το έχετε χτυπήσει ελαφρά, το αλεύρι αμυγδάλου και τα μπαχαρικά.

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την βάζετε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγετε προσεκτικά με ένα πλάστη (ή εναλλακτικά χρησιμοποιείτε τα χέρια σας – συνήθως εγώ ξεκινάω με τον πλάστη και συνεχίζω με τα χέρια γιατί την θέλω πολύ λεπτή). Την τοποθετείτε πάνω σε μια λαμαρίνα και την ψήνετε στους 220 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά – προσοχή μη σας καεί!

Μόλις ψηθεί την βγάζετε από τον φούρνο, την γυρνάτε από την άλλη μεριά και βάζετε πρώτα το μπέικον, μετά την γκοργκοντζόλα, μετά τα τοματίνια και τέλος την τριμένη μοτσαρέλα. Τον αρακά και τα καρύδια τα αφήνετε για την ώρα. Την ξαναβάζετε στον φούρνο και ψήνετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά για κάνα πεντάλεπτο. Την βγάζετε, προσθέτετε τον αρακά και τα καρύδια και αφού σβήσετε τον φούρνο την ξαναβάζετε μέσα, ίσα να ζεσταθεί ο αρακάς. Προσπαθείτε να μη την φάτε ολόκληρη με την μία!

Τα υλικά αυτά δίνουν περίπου 250 γρ ζύμης, άρα 5 μερίδες των 50 γραμμαρίων. Κάθε μερίδα έχει 153 θερμίδες, με 11,2 γρ πρωτεΐνης (29,2%), 2,4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2 γρ φυτικών ινών, άρα 0,4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,2%) και 11 γρ λίπους (65,6%)

Διατροφική αξία πίτσας με τα συγκεκριμένα υλικά αποπάνω:

Κάθε μερίδα έχει 264 θερμίδες, με 19 γρ πρωτεΐνης (28,4%), 4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4,5%) και 20 γρ λίπους (67,2%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Save

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό καϊμάκι ή απλή βανίλια!
Επόμενο άρθροΒασικές αρχές κετογονικής ζωής
Debug: Newspaper

Απάντηση