Ο άντρας μου τις βαθμολόγησε με 15 με άριστα το ..10 και είναι σούπερ περίεργος με τις ύφες και με “ωραίο, αλλά δεν μοιάζει με το κανονικό”, οπότε τρέξτε να τις φτιάξετε!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 5 μεγάλες κρέπες)

Για τις κρέπες:

4 αυγά

110 γρ τυρί κρέμα (ιδανικά μασκαρπόνε για να είναι fat bomb, κάνει όμως και philadelphia)

50 γρ βούτυρο

4 γρ αλεύρι καρύδας απλό (2 κ.γ., έβαλα αυτό)

Βανίλια (εγώ έβαλα αυτή)

Κανέλα (προαιρετικά)\

20 γρ γλυκαντικό 1:1 (αν τις θέλετε γλυκές, έβαλα αυτό) ή αλάτι (αν τις θέλετε αλμυρές)

Βούτυρο ή λάδι καρύδας (για ψήσιμο)

Εκτέλεση

Κανονικά όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Εμένα το βούτυρο και το τυρί κρέμα ήταν στο ψυγείο, οπότε τα έβαλα σε ένα μπολ και τα ζέστανα ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια τα έριξα σε ένα μούλτι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψα. Αν τα δικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, απλά τα βάζετε στο μούλτι και ανακατεύετε, αλλιώς τα ζεσταίνετε και εσείς. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζετε λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας και βάζετε λίγο από το μείγμα να ψηθεί. Δεν θέλει δυνατή φωτιά να μη τις κάψετε. Καλή τύχη να τις γυρίσετε βέβαια, είναι πολύ εύθραυστες, αν έχετε καμιά μεγάλη σπάτουλα ίσως, αλλιώς τις κάνετε μικρότερες. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και ελέγχετε να είναι πάντα λαδωμένο το τηγάνι σας για να μη κολλήσουν.

Σερβίρετε αμέσως με ό,τι σος θέλετε ή αν είναι αλμυρές γεμίστε με τυρί και μπέικον ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κρέπα (με philadelphia) έχει περίπου 175 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικού υδατανθράκα (και 0.2 γρ φυτικών ινών, άρα 1.3 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 5%), 6.4 γρ πρωτεΐνης (14%) και 14.3 γρ λίπους (82%).

Kάθε κρέπα (με mascarpone) έχει 210 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικού υδατανθράκα (και 0.1 γρ φυτικών ινών, άρα 1.4 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 2%), 6.2 γρ πρωτεΐνης (12%) και 20 γρ λίπους (87%).

Φωτογραφία εξωφύλλου: freepik.com

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΟι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων βελτιώνουν τους καρδιομεταβολικούς και ανθρωπομετρικούς δείκτες σε υγιείς ενήλικες
Επόμενο άρθροΝόστιμο σνακ από κουνουπίδι
Debug: Newspaper

Απάντηση