Την συνταγή και τις φωτογραφίες μου τις έδωσε η αγαπημένη μου Σοφία Θεοφίλου, την οποία ευχαριστώ θερμά! Εμπνεύστηκε από μια συνταγή που είδε στο peaceloveandlowcarb.com (κλικ για να την δείτε) στην οποία άλλαξε ένα υλικό και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Μπορείτε είτε να τα κάνετε μπισκότα είτε μαφινάκια. Φαίνονται λαχταριστά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 33 μπισκότα ή 15 μαφινάκια)

250 γρ. φουντουκοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
120 γρ. γλυκαντικό 1:1 σε άχνη
10 γρ. σκόνη πρωτεΐνης whey protein isolate (προαιρετικά)
2 μεγάλα αυγά
14 γρ. βούτυρο αλατισμένο λιωμένο ή απλό με μια τσιμπιά αλάτι ή λάδι καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά
2 κ.σ. νερό
1 κ.γ. baking powder (6 γραμ)
50 – 60 γρ. σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο, ψιλοκομμένη για το τέλος

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 155 βαθμούς αέρα ή 175 βαθμούς αντιστάσεις να προθερμανθεί.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με μίξερ χειρός και στο τέλος ενσωματώνετε με μαρίζ τα κομματάκια σοκολάτας.
Αν δεν βάλετε την σκόνη πρωτεΐνης, παραλείψτε το νερό.
Κάνετε μπαλάκια με την ζύμη και τα απλώνετε σε ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε να γίνουν λίγο φλατ.
Βγαίνουν 33 τεμ των 20 γραμ ζύμης.
Αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε σε φορμάκια σιλικόνης για μίνι μάφινς. Σε αυτή την περίπτωση βγαίνουν περίπου 15.
Ψήνετε σε αντιστάσεις στους 175 βαθμούς ή στους 155 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά αν πρόκειται για μπισκότα ή για  9 -10 λεπτά αν κάνετε μαφινάκια.
Γενικά θέλει προσοχή να μην παραψηθουν και να είναι ζουμερά οπότε τσεκάρετε τα στα 8 και 9 λεπτά αντίστοιχα.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Μπαίνουν στο ψυγείο και γίνονται σούπερ μαστιχωτά.
Αν θέλετε πριν το σερβίρισμα τα ζεσταίνετε ελάχιστα στα μικροκύματα και σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μπισκότο (με σοκολάτα με 99% κακάο) έχει περίπου 60 θερμίδες με 1.7 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.1 γρ φυτικών ινών, άρα 0.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 2 γρ πρωτεΐνης (13%) και 5.6 γρ λίπους (83%). Για τα μαφινάκια είναι ίδια τα ποσόστα, αλλά διπλάσιες οι θερμίδες χοντρικά.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια με βούτυρο κακάο
Επόμενο άρθροΚέτο σοκολατένιο κέικ
Debug: Newspaper

Απάντηση