Ε δεν ξέρω τι άλλο τίτλο να δώσω, αλλά φτιάξτε το! Είναι απλό και σχετικά εύκολο και θα ξετρελαθεί όποιος το δοκιμάσει. Προφανώς τρώγονται και χώρια και κάνουν ωραίες σος για πάνω από κρέπες ή πανκέικς. Αλλά συνδυαστικά ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ (εγώ και o άντρας μου :D).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για την κρέμα:

200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

30 γρ γλυκαντικό 1:1 (έβαλα αυτό – αν δεν κάνετε κέτο, μπορείτε να βάλετε 20 γρ μέλι)

Βανίλια (εγώ έβαλα αυτή)

Αλάτι ελάχιστο

105 γρ κρύο βούτυρο

Για την σοκολάτα:

200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

50 γρ γλυκαντικό 1:1 (έβαλα αυτό, θέλει πιο πολύ γιατί το κακάο πικρίζει. Καλύτερα ίσως να βάλετε αυτό ή ερυθριτόλη που την έχετε κάνει άχνη γιατί όταν κρύωσε εντελώς, κρυστάλλωσε, αν δεν κάνετε κέτο μπορείτε να βάλετε 20 – 30 γρ μέλι)

Βανίλια (εγώ έβαλα αυτή)

Αλάτι ελάχιστο

15 γρ κακάο (2 κ.σ., έβαλα αυτό που έχει και πολλές ίνες)

Κονιάκ (προαιρετικά)

110 γρ κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζετε την κρέμα μαζί με την βανίλια, το γλυκαντικό και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να ψήνεται η κρέμα και να “καραμελώνει” κάπως. Στο μεταξύ κόβετε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και το ξαναβάζετε στο ψυγείο, ώστε να μη ζεσταθεί. Μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο (θα δείτε την κρέμα να πήζει ελαφρά και να καφετίζει) σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει – πήζει πιο πολύ όσο κρυώνει.

Για την σοκολάτα:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζετε την κρέμα μαζί με την βανίλια, το γλυκαντικό και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να ψήνεται η κρέμα και να “καραμελώνει” κάπως. Στο μεταξύ κόβετε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και το βάζετε στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει πολύ καλά. Μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο (θα δείτε την κρέμα να πήζει ελαφρά και να καφετίζει) σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το κακάο. Ανακατεύετε όσο μπορείτε και ξανανάβετε την φωτιά να πάρει μια βράση (αλλιώς θα νιώθετε τις ίνες του κακάο). Μόλις διαλυθεί καλά το κακάο και πάει η κρέμα να φουσκώσει ρίχνετε το κονιάκ (αν το χρησιμοποιείτε), ανακατεύετε να πάει παντού και ύστερα προσθέτετε το κατεψυγμένο βούτυρο. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει – πήζει πιο πολύ όσο κρυώνει.

Μόλις η κρέμα βανίλια είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος βάζετε λίγο σε ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να παγώσουν καλά. Την σοκολάτα στο μεταξύ την αφήνετε απέξω και προσπαθείτε να μη την φάτε, χαχαχα. Όταν παγώσει καλά η κρέμα, βγάζετε τα ποτήρια ή τα μπολάκια και βάζετε και μια στρώση σοκολάτας. Αφήνετε για μια ώρα ακόμα στο ψυγείο και μετά καταναλώνετε. Αν μείνει πολύ ώρα, θέλει κάνα μισάωρο έξω για να ζεσταθεί και να μαλακώσει ξανά, πριν το καταναλώσετε.

Καλή επιτύχια!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα κρέμας έχει 140 θερμίδες με 0.7 γρ συνολικού υδατανθράκα (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 0.7 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 2%), 0.5 γρ πρωτεΐνης (1%) και 15.2 γρ λίπους (97%).

Κάθε μερίδα σοκολάτας έχει 147 θερμίδες με 0.9 γρ συνολικού υδατανθράκα (και 0.6 γρ φυτικών ινών, άρα 0.3 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 0%), 0.9 γρ πρωτεΐνης (3%) και 15.6 γρ λίπους (97%).

Όλο μαζί έχει περίπου 290 θερμίδες με 2 γρ συνολικού υδατανθράκα (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 1%), 2 γρ πρωτεΐνης (3%) και 31 γρ λίπους (96%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Προηγούμενο άρθροΠώς να αναγνωρίσετε και να σταματήσετε τους διατροφικούς περιορισμούς
Επόμενο άρθροΔιαισθητική διατροφή ή νοοτροπία δίαιτας;
Debug: Newspaper

Απάντηση