Μια πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή σως σοκολάτας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη σε κέικ, ως σος σε κρέπες, να βάλετε λίγη σε κάποιο ρόφημα ή στο τιραμισού πανακότα ή απλώς να την φάτε με το κουτάλι από το βάζο (δεν το συνιστώ, αλλά θα είναι δύσκολο να κρατηθείτε!)

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 21 μερίδες των 15 γρ, φτιάχνει συνολικά 315 γρ σως):

30 γρ λάδι καρύδας (2 κ.σ.)

60 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε κακάο (εγώ έβαλα καθαρή κακόμαζα από την Biodiet)

170 γρ γάλα καρύδας σε κονσέρβα (υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)

65 γρ γλυκαντικό 1:1 από τα επιτρεπόμενα

Ελάχιστο αλάτι

2 ml απόσταγμα βανίλιας (1 κ.γ.)

Εκτέλεση:

Λιώνετε το λάδι καρύδας με την σοκολάτα σε μπέν μαρί ή πολύ χαμηλή φωτιά. Έχετε το νου σας γιατί αν η σοκολάτα “αρπάξει”, δεν τρώγεται.

Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν εντελώς.

Διατηρείτε σε γυάλινο βαζάκι εκτός ψυγείου για μερικές ημέρες, μετά θέλει ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά 15 γρ (περίπου 2 κ.σ.):

44 θερμίδες με ίχνη υδατανθράκων, ίχνη πρωτεΐνης και 4 γρ λίπος (100%).

[Στα 150 γρ η αξία είναι ως εξής: 445 θερμίδες, με 4 γρ καθαρών υδατανθράκων (δεν έχει φυτικές ίνες – 3,6%), 5 γρ πρωτεΐνης (4,5%) και 45 γρ λίπους (91,8%)].

Προηγούμενο άρθροNew York Cheesecake
Επόμενο άρθροΓαλλική ομελέτα
Debug: Newspaper

Απάντηση