Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Νίκης Ζορμπά. Μάκρος δεν έχω, εξαρτάται από το τι θα βάλετε μέσα, αλλιώς είναι απλά τα μάκρος από την κρέμα ή/και το γάλα καρύδας. Επίσης εννοείται μπορείτε μετά να βάλετε μέσα ό,τι σας αρέσει, σαν να είναι γιαούρτι. Μόνο προσοχή οι κονσέρβες καλό είναι να μπουν ψυγείο πρώτα και να χρησιμοποιήσετε μόνο την κρέμα που παγώνει πάνω μέσα στην συσκευασία.
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
1 κονσέρβα γάλα καρύδας και 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας ή 2 κονσέρβες γάλα καρύδας
2 κάψουλες προβιοτικά (η Νίκη έβαλε ultra levur των 250, βάλτε ό,τι έχετε)
Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
Γλυκαντικό σε άχνη (προαιρετικά)
Φράουλες κατεψυγμένες ή άλλα μούρα, σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο, σπόροι τσία, ό,τι άλλο θέλετε για συνοδευτικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε τις κονσέρβες στο ψυγείο για ένα βράδυ να παγώσουν καλά.
Την επόμενη μέρα τις ανοίγετε και παίρνετε την μισή κρέμα καρύδας που έχει παγώσει και όσο παγωμένο γάλα βρείτε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα προβιοτικά και ανακατεύετε. Σκεπαζέτε με ζελατίνη και αφήνετε μέσα στον φούρνο (ΣΒΗΣΤΟΣ ο φούρνος) για 12 ώρες.
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει όπως είναι ή προσθέτετε φράουλες, βανίλια, στέβια, chia, κομματάκια σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλετε και μετά βάζετε στο ψυγείο.
Μόλις παγώσει είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!