Το ξέρετε ότι μπορείτε πολύ εύκολα όμως να φτιάξετε δικό σας ζελέ χρησιμοποιώντας κρέμα καρύδας, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, γάλα κάνναβης, κρέμα γάλακτος, καφέ ή τσάι; Το συγκεκριμένο έχει κρέμα καρύδας από κονσέρβα και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να βγει ενδιαφέρον οπτικά! Το έφτιαξα κυριολεκτικά μέσα σε πέντε λεπτά!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 9 μεγάλες μερίδες)
2 κονσέρβες κρέμα καρύδας (800 γρ, αλλά μπορείτε να βάλετε και γάλα καρύδας, αμυγδάλου, αγελαδινό, τσάι ή καφέ)
20 γρ ζελατίνη (σε σκόνη ή φύλλα)
125 γρ κρύο νερό
125 γρ βραστό νερό
Βανίλια (προαιρετικά)
Υγρό γλυκαντικό (αυτό έβαλα εγώ ή μέλι – προαιρετικό)
Χρώμα ζαχαροπλαστικής υγρό (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Βάζετε την ζελατίνη μέσα στο κρύο νερό να μαλακώσει. Μετά από μερικά λεπτά, προσθέτετε και το βραστό νερό και ανακατεύετε καλά να λιώσει εντελώς η ζελατίνη.
Βάζετε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και προσθέτετε την βανίλια και το γλυκαντικό. Δεν θέλουμε να βράσει, απλά να ζεσταθεί. Προσθέτετε την ζελατίνη με το νερό της και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά να φτιάξετε σχέδιο.
Βάζετε στο ψυγείο το μπολ για τουλάχιστον 3 ώρες ή παραπάνω, πριν το καταναλώσετε.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 185 θερμίδες με 1.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών -2%), 3.4 γρ πρωτεΐνης (8%) και 18.8 γρ λίπους (90%).