Πρόκειται για πολύ δημοφιλή συνταγή σε ξένους ιστότοπους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά η βασική είναι αυτή εδώ. Οι φωτογραφίες είναι από διάφορα άτομα, αν τις ανοίξετε, θα δείτε τα ονόματά τους!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 5 μερίδες)
4 αυγά
60 γρ τυρί κρέμα (φιλαδέλφια ή arla) σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κρέμα ταρτάρ ή κόμμι γκουάρ ή λίγες σταγόνες λεμόνι
1/2 κ.γ. αλάτι
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί. Απλώνετε λαδόκολα σε ένα μεγάλο ταψι.
Διαχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το ταρτάρ ή το κόμμι ή το λεμόνι (ό,τι έχετε) μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και τα μπαχαρικά. Χτυπάτε καλά, αλλά όχι υπερβολικά, μη σας κόψει το τυρί.
Με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προς μία κατεύθυνση ανακατέψτε την μαρέγκα με το μείγμα του τυριού. Θέλει προσοχή για να μη κόψει η μαρέγκα.
Με ένα κουτάλι βάζετε τμήμα του μείγματος πάνω στην λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα στα “ψωμάκια” γιατί θα φουσκώσουν μόλις ψηθούν.
Ψήνετε για 15 – 18 λεπτά στους 150 βαθμούς αέρα ή μέχρι να χρυσίσουν εξωτερικά. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο με χαρτί μέσα, αλλά έχουν καλύτερη υφή την πρώτη ημέρα.
Καλή επιτυχία!
Αν θέλετε να τα κάνετε κέτο, απλά τα συνοδεύετε με έξτρα λίπος. Αρκούν 10 γρ βούτυρο και τα μάκρος θα είναι μια χαρά!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει 90 θερμίδες με 1.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (5%), 5.8 γρ πρωτεΐνης (27%) και 6.6 γρ λίπους (68%).