Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη λύση για γλυκό που μάλιστα φτιάχνει διπλή δόση και τρώγεται πολύ ωραία και με έξτρα βούτυρο ή μασκαρπόνε αποπάνω (δεν θα είναι χωρίς γαλακτοκομικά βέβαια, στην τελευταία περίπτωση!) Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και γεύση λόγω του λιναρόσπορου και δεν έχει ξηρούς καρπούς. Φτιάχνεται είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σε 4-5 λεπτά ή σε φούρνο (λογικά θα θέλει κάνα τέταρτο ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 2 μερίδες)

60 γρ λάδι καρύδας λιωμένο (αν δεν κάνετε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, βάλτε 15 γρ και 30 γρ νερό)

1 μεγάλο αυγό

30 γρ αλεύρι καρύδας

15 γρ αλεύρι λιναρόσπορου

15 γρ λιναρόσπορο άσπαστο (ή προσθέστε κι άλλο αλεύρι λιναρόσπορου)

100 γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (ή καρύδας ή κάνναβης ή 50 γρ κρέμα γάλακτος me 35% λιπαρά αν τρώτε γαλακτοκομικά και 50 γρ νερό)

30 γρ γλυκαντικό 1:1 (ή παραπάνω, αν το θέλετε αρκετά γλυκό)

1 γρ κανέλα (Κευλάνης κατά προτίμηση)

Ελάχιστο αλάτι

Ελάχιστο μπέικιν πάουντερ

Βανίλια

All spice mix (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κούπα για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά και ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό για τουλάχιστον 4 λεπτά (ίσως θέλει και παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο σας). Μοιράζετε στην μέση και αν θέλετε προσθέτετε έξτρα βούτυρο ή το τρώτε σε φέτες με μασκαρπόνε αποπάνω – κόλαση!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 397 θερμίδες, με 8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 7 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 1%), 7 γρ πρωτεΐνης (7,3%) και 39 γρ λίπους (91,6%).

Κάθε μερίδα με λιγότερο λίπος έχει 216 θερμίδες με 8 γρ συνολικών υδατανθράκων, 7 γρ πρωτεΐνης και 18 γρ λίπους.

H φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι της Αναστασίας Σιταρά.
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚουνουπίδι ογκρατέν
Επόμενο άρθροΓλυκό κυδώνι χωρίς ζάχαρη
Debug: Newspaper

Απάντηση