Η συνταγή είναι από το ketodietapp.com, οι φωτογραφίες είναι της Κλαίρης Πέστριβα, την οποία ευχαριστώ θερμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες των περίπου 60 γρ)

Για την ζύμη:

150 γρ αλεύρι αμυγδάλου

28 γρ λιναρόσπορο (καφέ ή χρυσό)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα

70 γρ γλυκαντικό 1:1

1/2 κ.γ. αλάτι

60 γρ λιωμένο βούτυρο, ή λάδι καρύδας ή ghee

45 μλ νερό

Άρωμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

30 γρ λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας ή ghee

1 – 2 κ.γ. κανέλλα, χωριστά

10 – 20 γρ γλυκαντικό 1:1 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ: το αλεύρι αμυγδάλου, τον λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, την ερυθριτόλη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίξτε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Στην συνέχεια ανοίξτε την μισή ζύμη με ένα πλάστη, χρησιμοποιώντας δύο αντικολλητικά χαρτιά. Κάντε την όσο πιο λεπτή μπορείτε και αν μπορείτε φροντίστε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Χρησιμοποιήστε ένα κόπτη πίτσας για να κόψετε τη ζύμη σε μικρά τετράγωνα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τσιμπήστε το καθένα από τα τετράγωνα.

Αλείψτε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίστε με κανέλα και γλυκαντικό. Κάντε το ίδιο και για την υπόλοιπη μισή ζύμη με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και την υπόλοιπη κανέλα και γλυκαντικό.

Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να τα κρυώσουν πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν εντελώς, σπάστε τα κομμάτια σε πιο μικρά κομμάτια. Σερβίρετε με γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή καννάβης ή αν κάνετε απλή διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, με γιαούρτι με πλήρη λιπαρά.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 280 θερμίδες με 7.9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4.4 γρ φυτικών ινών, άρα 3.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 6.4 γρ πρωτεΐνης (9%) και 26.6 γρ λίπους (86%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπανάνας με ταχίνι
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ με κρέμα τυριού
Debug: Newspaper

Απάντηση