Πρόκειται για μια λαχταριστή μους που μπορούν να φάνε όλοι, ακόμα κι αυτοί που δεν κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, αρκεί να τους αρέσει η μαύρη σοκολάτα (ή αν θέλετε, βάζετε και στέβια και λύνετε το θέμα εντελώς). Φτιάχνεται πανεύκολα και όποιος την έχει δοκιμάσει, έχει ξετρελαθεί!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Υλικά (για 11 μερίδες)

355 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ή 1μισι κούπα, αν έχετε κούπα δοσομετρητή)
255 γρ καλή ποιότητα σοκολάτα σε κομματάκια (85% κακάο τουλάχιστον, αν το θέλετε για όλους, μπορείτε να βάλετε και 70%, αλλά θα πρέπει να φάτε πολύ μικρή ποσότητα)
390 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

Γλυκαντικό 1:1 (προαιρετικά, ανάλογα στην σοκολάτα που θα χρησιμοποίησετε)
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το 1/3 της  κρέμας γάλακτος σε χαμηλή – μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί (όχι να βράσει), προσθέτετε την σοκολάτα και την βανίλια (και γλυκαντικό αν τυχόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε). Ίσως αποκτήσει λίγο περίεργη υφή, αλλά μην αγχωθείτε. Το βάζετε σε μεγάλο γυάλινο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, χτυπήστε το μασκαρπόνε με την υπόλοιπη κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα και για λίγο μη σας κόψει το μασκαρπόνε (κόβει εύκολα!) και μετά προσθέστε το στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το βάζετε σε μπολ, τα οποία βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (όλη νύχτα καλύτερα). Η μους γίνεται πολύ πηκτή και είναι πολύ χορταστική, οπότε οι μερίδες πρέπει να είναι μικρές. Αν θέλετε η μους να είναι πιο αεράτη χτυπήστε μπόλικη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέστε την στο τέλος, ανακατεύοντας καλά – θα βγάλετε πιο πολλές μερίδες έτσι.

Διατροφικές πληροφορίες (με την μαύρη σοκολάτα Παυλίδης, 70% κακάο):

Μια μερίδα μους έχει 371 θερμίδες με 10 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 11%), 34 γρ λίπους (84%) και 4 γρ πρωτεΐνης (5%). Με σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο και έξτρα γλυκαντικό θα έχει ακόμα καλύτερα μάκρος, αυτή έχει και αρκετή ζάχαρη.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΕίναι η φυτοφαγική διατροφή χαμηλών υδατανθράκων εφικτή;
Επόμενο άρθροΒασικές οδηγίες για την διατροφή χαμηλών υδατανθράκων
Debug: Newspaper

Απάντηση