Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα μπισκότα που έχουν γεύση και μυρωδιά Χριστουγέννων! Δοκιμάστε τα!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Είναι πανεύκολα και φτιάχνονται πολύ γρήγορα με υλικά που σίγουρα ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για περίπου 12 μπισκότα, εξαρτάται το σχήμα)
2 μεγάλα αυγά
100 γρ γλυκαντικό 1:1 – περισσότερο αν τα θέλετε πολύ γλυκά, λιγότερο κατά 30-40 γρ αν τα θέλετε άγλυκα (εγώ έβαλα 130 γραμμάρια και μου φάνηκαν πολύ γλυκά)
35 γρ. λάδι καρύδας
45 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
Μερικές σταγόνες λεμόνι
1 κ.γ. γεμάτη τζίντζερ (1 γρ. περίπου)
1 κ.σ. κανέλα (5 γρ. περίπου)
1 κ.γ. βανίλια
Αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
-
Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.
-
Βάζετε το λάδι καρύδας να λιώσει. Προσοχή: μόνο να λιώσει, να μη καίει!
-
Χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι για μερικά λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτετε την στέβια και χτυπάτε λίγο ακόμα για να διαλυθεί λίγο.
-
Στο μείγμα των αυγών, προσθέτετε το τζίντζερ, την κανέλα, την βανίλια. το λάδι καρύδας και το κακάο. Θα προκύψει μια λασπωτή ζύμη.
-
Απλώνετε το αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας κουταλάκι απλώνετε το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα – επειδή η ζύμη κολλάει, χρησιμοποιείτε ένα δεύτερο κουταλάκι για βγάλετε καλα το μείγμα από το πρώτο και με την πίσω μεριά του το ισιώνετε από πάνω για να έχουν ωραίο σχήμα.
-
Ψήνετε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας. ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, η σοκολάτα μπορεί να καεί πανεύκολα!
Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάσσετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη (προφανώς θέλουν ξεπάγωμα πριν την κατανάλωση στην δεύτερη περίπτωση, απλώς κρατάνε περισσότερο!)
1 μπισκότο 20 γραμμαρίων έχει περίπου 61 θερμίδες, με 2,3 γρ πρωτείνη (12%), 3.4 γρ υδατάνθρακες (9%) και 5.5 γρ λίπους (77%).