Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ειρήνης Μπουκουβάλα, την οποία ευχαριστώ θερμά! Φαίνεται πολύ λαχταριστή και πολύ πλούσια, νομίζω θα αρέσει σε όλους! Μπορείτε να αλλάξετε τα τυριά ανάλογα με το τι έχετε διαθέσιμο, αλλά κρατήστε τις ίδιες ποσότητες.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες)

3 μεγάλα αυγά (210 γρ περίπου) χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους

150 γρ τυρί κρέμα (η Ειρήνη έβαλε Philadelphia, μπαίνει και μασκαρπόνε)

200 γρ μπέικον κομμένο σε κομματάκια και ψημένο

100 γρ καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ

200 γρ μοτσαρέλλα τριμμένη (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει, πχ γκούντα)

20 γρ παρμεζάνα

100 γρ γραβιέρα

60 γρ τυρί τόστ, 3 φέτες (έβαλε Milner η Ειρήνη)

200 γρ μαγιονέζα

20 γρ βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, σκόνη σκόρδο (ή ό,τι θέλετε από αυτά)

Εκτέλεση

Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους με το τυρί κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τα κομματάκια μπέικον και όσα μπαχαρικά χρησιμοποιείτε. Ενσωματώνετε σιγά την μαρέγκα στους κρόκους, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ προς μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να μη “πέσει” η μαρέγκα. Απλώνετε προσεκτικά στην λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε από τον φούρνο, απλώνετε πάνω στην βάση την μαγιονέζα, καθώς και το ζαμπόν μαζί με το καπνιστό μπεικον και μαζί με όλα τα τυριά εκτός από τις φέτες του τοστ. Τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό χρησιμοποιώντας και την λαδόκολλα. Σκεπάζετε με τις φέτες του τοστ, βάζετε βουτυρακι από πάνω και λίγο θυμάρι.

Ψήνετε για άλλα 5 με 10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 620 θερμίδες με 3 γρ καθαρών υδατανθράκων (έχει 0 γρ φυτικών ινών – 2%), 26 γρ πρωτεΐνης (17%) και 56 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροCheesecake με σάλτσα φράουλα
Επόμενο άρθροΓιατί πρέπει να τρώτε λάδι καρύδας κάθε μέρα
Debug: Newspaper

Απάντηση