Το δοκίμασα χτες και βγήκε πολύ ωραίο, δυστυχώς δεν κράτησα ακριβείς ποσότητες, αλλά θα σας τα γράψω στο περίπου γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε, άρεσε και στον άντρα μου πάρα πολύ! Είναι χαμηλών υδατανθράκων, αν κάνετε κέτο, να φάτε μικρή ποσότητα και να βάλετε έξτρα λίπος από πάνω.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
Ένα μεγάλο κουνουπίδι τριμμένο στο μούλτι σε “ρύζι”
Μερικές σκελίδες σκόρδο (εγώ έβαλα μπόλικο, μας αρέσει)
45 γρ βούτυρο (ή όσο θέλετε, μπορείτε να βάλετε και λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο)
500 γρ μανιτάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
100 – 150 γρ τυρί κρέμα (ή κρέμα καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ή αν νηστεύετε)
Μαϊντανός μπόλικος (φρέσκος ψιλοκομμένος ή αποξηραμένος)
Αλάτι, πιπέρι
Δύοσμος, βασιλικός (φρέσκος ψιλοκομμένος ή αποξηραμένος)
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το κουνουπίδι σε ρύζι και το βάζετε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να είναι κρύο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά να λιώσει το βούτυρο και να μυρίσει λίγο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν τα πιο πολλά νερά. Ρίχνετε και τον μαϊντανό αν θέλετε ή τον αφήνετε για το τέλος.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα μανιτάρια, ρίχνετε το ρύζι από το κουνουπίδι, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις αρχίσει λίγο να μαλακώνει και για να μη καεί, ρίχνετε και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 – 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει κι αυτό λίγο. Προσοχή δεν θέλει πολύ, να μη γίνει νιανιά. Προσθέτετε αλατοπίπερο και βασιλικό/δυόσμο κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε στο σερβίρισμα να ρίξετε και λίγο παρμεζάνα, εγώ δεν έβαλα, μη το παρακάνω με τα γαλακτοκομικά.
Καλή επιτυχία!