Υλικά
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 – 200 γρ ζάχαρη (ή στέβια με ερυθριτόλη, ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε, αν βάλετε γλυκαντικό, μη βάλετε πάνω από 100 γρ)
1 αυγό
Βανίλια μπόλικη
320 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
Μαρμελάδα επιλογής
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου αέρα να προθερμανθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρισει. Ρίχνετε το αυγό και την βανίλια και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμενο και ξαναχτυπάτε ελαφρά μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
Απλώνετε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Τα βάζετε πάνω στην λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Με τον αντίχειρα κάνετε τρύπες στο κέντρο από κάθε μπαλάκι ζύμης. Το γεμίζετε προσεκτικά με μαρμελάδα – εγώ έβαλα στα μισά μαρμελάδα βατόμουρο και στα άλλα μισά βερίκοκο.
Ψήνετε για περίπου 12 λεπτά στους 180 – 200 βαθμούς Κελσίου αέρα. Έχετε το νου σας μη τα κάψετε. Βγάλτε από τον φούρνο, μόλις δείτε την μαρμελάδα να πάει να βράσει. Θα είναι μαλακά, αλλά θα σκληρύνουν, μόλις κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Βίντεο με την συνταγή μπορείτε να δείτε εδώ: