Την άργησα πολύ αυτή την συνταγή να με συγχωρείτε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.  Η συνταγή είναι από το site All Day I Dream About Food – κλικ. Βγαίνει ένα πολύ λαχταριστό κέικ που θα αρέσει σε όλους, είτε κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, είτε όχι!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 16 μερίδες)

Για το κέικ:

240 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι

380 γρ αλεύρι καρύδας

25 γρ σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος χωρίς γεύση (χαμηλών υδατάνθρακων)

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

220 γρ βούτυρο μαλακό

150 – 200 γρ γλυκαντικό 1:1

5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Άρωμα βανίλια

60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

60 γρ νερό

Για το “σιρόπι” βουτύρου:

70 γρ βούτυρο

60 γρ γλυκαντικό 1:1 (καλύτερα σε άχνη)

2 κ.σ. νερό (20 γρ)

Άρωμα βανίλια

Για διακόσμηση:

Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα για να προθερμανθεί. Αλείψτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και ρίξτε μέσα λίγο αλεύρι αμυγδάλου να πάει παντού.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και το γλυκαντικό μαζί μερικά λεπτά μέχρι να γίνει αεράτο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με τα αλεύρια, το μπέικιν και το αλάτι και τελευταία βάλτε την κρέμα γάλακτος και το νερό. Ανακατέψτε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για 50 με 60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και το κέικ να είναι σταθερό. Αν βουτήξετε οδοντογλυφίδα στο κέικ, θα πρέπει να βγει στεγνή.

Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κέικ, ετοιμάστε το “σιρόπι” βουτύρου, λιώνοντας το βούτυρο μαζί με το γλυκαντικό μέχρι να έχετε ένα ρευστό μείγμα. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας μόλις το βγάλετε από την φωτιά.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο και ζεστό, κάνετε τρύπες σε όλη του την επιφάνεια και ρίχνετε το “σιρόπι” προσεκτικά να πάει παντού. Αφήνετε να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Όταν έχει κρυώσει εντελώς, πολύ προσεκτικά περνάτε ένα μαχαίρι στα πλαινά της φόρμας για να ξεκολλήσετε το κέικ, βάζετε μια πιατέλα από πάνω και προσεκτικά γυρίζετε την φόρμα. Σερβίρετε με λίγο γλυκαντικό σε άχνη και αν θέλετε λίγα μούρα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 285 θερμίδες με 5.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.5 γρ φυτικών ινών, άρα 3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 7.3 γρ πρωτεΐνης (10%) και 27 γρ λίπους (86%).

*Οι 2 τελευταίες φωτογραφίες είναι της Eirini Mol, την οποία υπερευχαριστώ!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΑξιολόγηση σύνδεσης κορεσμένων λιπαρών με καρδιαγγειακές παθήσεις
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με αλεύρι καρύδας
Debug: Newspaper

Απάντηση