BLT σημαίνει bacon, lettuce, tomato, δηλαδή μπέικον, μαρούλι, ντομάτα και αυτός είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς συνδυασμούς που μπορεί να φάει κανείς! Είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες που φτιάχνω συχνά σε διάφορους συνδυάσμους ανάλογα με τα λαχανικά που έχω. Εδώ έχω μια σχετικά απλή εκδοχή, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια ψημένα, πιπεριές χρωματιστές ή πράσινες (με μέτρο όμως αν κάνετε κέτο), αγγούρι ή αντί για μαρούλι να βάλετε σπανάκι ωμό ή ελαφρά σωταρισμένο (εντάξει δεν θα ειναι BLT μετά, αλλά BST, όμως νομίζω θα είναι εξίσου νόστιμη!)
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 2 άτομα, αν το φάνε για κυρίως, αλλιώς τρώνε και πιο πολλοί)
300 γρ μαρούλι (όποια ποικιλία σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, απλά όχι υπερβολές)
50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (εγώ έβαλα ξερό γιατί δεν είχα, αλλά είναι καλύτερο το φρέσκο)
Μυρωδικά (ό,τι θέλετε, προαιρετικά)
1 μεγάλη ντομάτα (περίπου 250 γρ)
4 φέτες μπέικον
4 μεγάλα αυγά
100 γρ αβοκάντο (προαιρετικά)
4 κ.σ ελαιόλαδο (60 γρ)
2 κ.σ. μαγιονέζα (30 γρ)
40 γρ τυρί (πχ γκούντα) κίτρινο ή παρμεζάνα κομμένο σε μικρά κομματάκια
Κάπαρη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα αυγά και ψήνετε καλά το μπέικον. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και την μαγιονέζα σε μια σαλατιέρα και ρίχνετε αποπάνω το μπέικον και τα αυγά κομμένα σε κομμάτια. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και την μαγιονέζα (αν θέλετε τα χτυπάτε πρώτα μεταξύ τους να γίνουν μια ενιαία σάλτσα, αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό, εγώ δεν το έκανα για λόγους ταχύτητας).
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 615 θερμίδες με 16.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 7.8 γρ φυτικών ινών, άρα 8.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 20 γρ πρωτεΐνης (13%) και 56 γρ λίπους (81%).
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!